İZMİR’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ıncı yıldönümü nedeniyle ilk tören, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, resmi ve sivil erkan katıldı. Çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Mustafa Toprak, anıt şeref defterini imzaladı.
Deftere yazdıklarını yüksek sesle okuyan Vali Toprak, "Cumhuriyetin 90'ıncı yıldönümünü en büyük bayram olarak milletçe büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutluyoruz. Kurduğun ve bize emanet ettiğin Cumhuriyeti bir yenilenme, modernleşme ve aydınlanma projesi olarak görüyor, hayat tarzı olarak görüyor ve benimsiyor ve yaşıyoruz. Başta Cumhuriyetimiz olmak üzere, gerçekleştirdiğin inkılaplar sayesinde gösterdiğin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefine kararlılıkla ilerliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilke ve inkılaplarınla yaktığın aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacağız. Cumhuriyetimizi ve getirdiklerini koruyarak ve daha da geliştirerek sonsuza dek yaşatacağız. Bu konuda en büyük güvencemiz aydınlık geleceğimize inanan yüce Türk milletidir. Milli mücadeleyi zaferle noktaladığın, Cumhuriyetimizin temellerini attığın İzmir’de aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.
Şeref defterini imzalayan Vali Toprak tören bitiminin ardından Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte alandan ayrıldı.