İZMİR, () - İZMİR'de CHP'li gençler, Soma'da 301 işçinin kömür madeninde yaşamını yitirdiğini hatırlatıp, 'İşçiler ölüyor, sermaye büyüyor' pankartıyla 'Taşerona hayır' eylemi yaptı.
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan öncülüğünde, ilçelerdeki gençlerin de katılımıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde üzerinde 'Taşerona hayır' eylemi düzenlendi. CHP'li grup adına konuşan Soydan, yaptığı basın açıklamasında iktidarı eleştirdi, sendikalara şöyle seslendi:
"Taşeron sistemde işçi sesli bir aletin ötesinde bir anlam ifade etmez. Bu sistemde yaratılan her artı değer patronların cebine girer. Patronlar bu artı değeri işçilerin güvenliği için değil kendi zevkleri için harcarlar. Sistem sorununu kaderci bir anlayışa indirgemekse, sistemden beslenenlerin en kolay başvurdukları yöntemdir. Sorunun müzakere ile değil mücadele ile çözülebileceğine inanmaktayız. Sermayenin taşeronluğunu yapan kendilerini sendika başkanı diye tanımlayan sendika ağalarına sesleniyoruz. Bir an önce safınızı belli edin. Kuruluş felsefenizle çelişen safta yer almayın. İşçi sınıfı yerine sermaye sınıfına yakın durduğunuz ölçüde önümüzdeki günlerde sizlerden de hesap sormak boynumuzun borcu olacaktır."

(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)