Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR'de CHP'li gençler, İl Özel İdaresi'ne ait malların Hazine'ye devrini protesto etti. Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi'nin çevresinde el ele tutuşarak çember oluşturan gençler, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'İzmirli'nin malı, İzmirli'nin hakkı' sloganları attı. Protestoya CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Musa Çam da katıldı.
Büyükşehir Yasası gereği 29 ilde İl Özel İdareleri'nin kapatılarak mallarının Hazine'ye devredilmesi özellikle İzmir'de tepkilere neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve milletvekillerinin ardından bu kez gençler protesto etti. CHP Gençlik Kolları İzmir il Başkanı Sinan Sarıküse, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Musa Çam'ın da katıldığı basın açıklamasını İzmir Valiliği binasının önünde yaptı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı protestoda eyleminde konuşan Sarıküse, "Bizler varlıklarımızın İzmir'de kalmasını, eşit, şeffaf ve hakça paylaşılmasını istiyoruz. Bunlar Büyükşehir Belediyesi'nin değil İzmirli'nin malları. Sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz. Özelleştirmelerle adeta peşkeş çekilen kamu malları gibi bugün de Özel İdare malları için bunlar yapılmak isteniyor. İzmir sizin gemiciklerinizin girip İzmirli'nin malını kaçırabileceğiniz liman şehri değildir. İzmir bugün hakkını savunanları asla unutmayan, kalbine gömecek olan şehirdir. Tıpkı Vali Hüseyin Öğütçenler'i toprağa gömdürmediği gibi" dedi.
Gençler, açıklamanın ardından İzmir Saat Kulesi'nin çevresinde el ele tutuşarak çember oluşturdi. CHP'li gençler, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'İzmirli'nin malı, İzmirli'nin hakkı' sloganlarını attıktan sonra eylemlerine son verdi.

FOTOĞRAFLI