İZMİR’de son yılların en sıcak kış günlerinin yaşanmasıyla vatandaşlar hem temiz havanın hem de güneşin tadını çıkarmak için deniz kenarına akın etti. Bu sırada birçok İzmirlinin de yaz aylarındaki gibi kısa kollu tişörtlerle dolaştıkları gözlemlendi. Ancak sıcaklıkların, hafta sonu mevsim normallerine düşeceği bildirildi.
Kentte termometreler mevsim normallerinin üzerini, 20.3 dereceyi gösterdi. Bahar havası yaşayan İzmirliler hem temiz havanın hem de güneşin tadını çıkarmak için kentin simge alanları, Birinci Kordon ile Saat Kulesi’ne akın etti. Burada bazı vatandaşlar yürüyüş yaptı, bazıları da çimlere uzanarak dinlenmeyi tercih etti. Sıcak havanın etkisiyle vatandaşların da kısa kollularını dolaplarından çıkarıp giydikleri gözlemlendi. Kısa kollu tişörtle yürüyüş yapan Neslihan Şanlı, güzel havayı kaçırmak istemediklerini söyledi. Pelin Yalçın ise "Bu havalar güzel ve keyifli ancak yaz nasıl geçecek asıl onu da düşünmemiz lazım. Susuzluk bizleri düşündürüyor" dedi. Oğluyla gezmeye çıkan Büşra Kosif ise "İstanbul’dan geldik. Havayı böyle bulunca da değerlendirmek istedik" dedi.
BÖLGE MÜDÜRÜ: HAFTA SONU NORMALE DÖNECEK
İzmir Meteroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ile 8 dereçce üstünde seyrettiğini dile getirdi. Şahin, "Cumu gününe kadar bu sıcaklaklar böyle devam edicek. Ancak cuma akşam saatleri ile cumartesi gün boyunca yağış ihtimali var ve bu hafif olarak devam edebilir. Yağışlarla birlikte de sıcaklıkların mevsim normallerine düşmesini bekliyoruz. Ancak uzun vadede de artık çok aşırı soğukların gelmesini beklemiyoruz. Ancak mevsim normallerine gelebilir" diye konuştu.