AK Parti İzmir teşkilatlarında cemaate yakın parti yöneticileri yollarını ayırıyor. Aralarında AK Parti Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Kuşkapan ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Gülpınar’ın bulunduğu 50 kişi partilerinden istifa etti. Gülpınar, “Yüzlerce ülkede okulları, eğitim kurumları bulunan insanlara gerçekleştirilen hareketleri kabul etmiyoruz ve istifa ediyoruz” dedi.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Gülpınar, yaptığı basın açıklamasında cemaate yönelik eleştiriler nedeniyle partiden ayrılma kararı aldıklarını belirterek, “Ne yazık ki son bir yıldır ülkemizde yaşanmakta olan bazı olaylar sebebiyle AK Parti İzmir il gençlik kollarındaki görevlerimizden istifa ediyoruz. Kendilerini muhafazakar olarak adlandıran bazıları bizi hain, bölücü ve müfteri olarak ilan etti. Bizler 2010’dan bu yana demokratik dönüşüm teorisine inandığımız için askeri vesayetin sonlandırılması ve çevrenin taleplerinin merkezde dile getirilmesi adına ‘yetmez ama evet hareketi’ ile beraber AK Parti’ye dahil olmuştuk. Fakat son zamanlarda demokratikleştirme önündeki reformların durdurulması, dış politikamızda yaşanan üzücü gelişmeler, Türkiye’deki milliyetçiliğin karşılıklı olarak yükselmesi, toplumsal kutuplaşmanın artması, yolsuzluk soruşturmalarında takınılan tavır ve davranışlar, belirli sivil iradelere yönelik hareketler bizi çok üzdü. Yüzlerce ülkede okulları, eğitim kurumları bulunan birçok insana yönelik gerçekleştirilen hareketler ve askeri vesayetin kontrol edilemeyen bürokratik vesayete dönüştürülmesinden dolayı istifa ediyoruz” dedi.
SOSYAL MEDYADAN SAVAŞ AÇILDI
AK Parti’den istifa eden Gülpınar, sosyal medyadan kendilerine ağza alınmayacak hakaretler yapıldığını öne sürerek, şunları söyledi:
“Bugün bir avuç kişiyiz ama diğer arkadaşlarımıza da örnek olacaktır. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı bizler bir ses vermek istiyoruz. Karıncaya söylenen gibi ‘sizin sırtınızdaki su nedir ki gidip ateşi söndürmeye çalışıyorsunuz’ deniyor. En azından tarafımızı belli ediyoruz. Berkin Elvan’la ilgili olarak gerçekleşen üzücü durumlara karşı da üzüntümüzü ifade ediyoruz. Fake hesaplar yoluyla hem şahsımıza hem yakınlarımıza ciddi tehditler yapıldı. Devam etmesi halinde hukuksal yolları kullanacağımızı ifade ediyoruz. Kimsenin davranışları ve yaşananlardan dolayı kırgın değiliz. Rövanşist bir tutum içinde olmayacağız. Yeni Türkiye’nin siyasi kodlarını tüm herkesi kucaklayacağına inanıyoruz. Biz sandığa inanıyoruz. İnsanların düşüncelerini sandık yoluyla dile getirmelerini istiyoruz. Biz AK Parti çakısı altında ülke politikalarına bir şeyler katmak istedik. Bugün artık AK Parti’nin belli bir üretimden ziyade daha çok çatışma odaklı bir takım icraatlarda bulunuyor olması bizi son derece üzmüştür. ‘Yetmez ama evetçiler’ liberaller ve diğer bir takım topluluklarla olan sıkıntılı münasebetler bugün hizmet hareketiyle devam ediyor. Bu AK Parti’nin kuruluş amacına, söylemlerine uymuyor. Son dönemde artan bu durum ciddi rahatsızlık yarattı.”
KİMLER İSTİFA ETTİ
İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Gülpınar, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Gök, AK Parti Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Kuşkapan, Bornova Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Kerim Yakut, AK Parti Bornova Gençlik Kolları eski Yerel Yönetimler Başkanı Harun Ünal, AK Parti Bornova Gençlik Kolları eski yöneticisi Niyazi Zeybek’in aralarında bulunduğu 50 kişi partilerinden istifa etti.

ED(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)