İZMİR’de biraraya gelen yaklaşık 10 bin kişi, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto etti. Ak Parti Karşıyaka İlçe binasına yürüyen grup, düdük çalıp 'hırsız var' diye bağırdı. Protesto, parti ilçe binasının önüne süperge bırakılmasıyla son buldu.
17 Aralık'ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından hükümeti protesto etmek isteyen yaklaşık 10 bin kişi, bugün saat 15.00 sıralarında, Karşıyaka Çarşı girişinde biraraya geldi. İzmir Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu'nun başını çektiği eyleme sendikalar, partiler, sivil toplum kuruluşları, öğrenci örgütleri ve taraftar grupları katıldı. Çarşı girişinden ’Hırsız var’, ’Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk’, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz', 'Her yer rüşvet her yer hırsızlık', 'Gaz yedik, cop yedik, haram yemedik’ ve 'Hükümet istifa' slganlarıyla harekete geçen eylemciler, Latife Hanım Sokağı’ndan Dr. Bahriye Üçok Bulvarı’na, ardından da Atatürk Bulvarı’ndan Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın bulunduğu Girne Bulvarı’na yürüdü.
TAŞINAN PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ
Güzargah üzerinde topluluğu gören vatandaşlar da alkışla destek verdi. Protestoda taşınan 'Hırsızlık babadan oğula geçer', 'Ayakkabı kalpazanı parası', ’Yolsuzluğunuz yoksulluğumuzDUR! Hükümet istifa’ ve 'Ezilenin KARŞIsında sömürenin YAKAsında’ pankartları dikkat çekti. Eylemcilerin Girne Caddesi’ne gelmesiyle birlikte bir binadan üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yuvarlak içine alınmış ve üzerine çizik atılmış bir resmin bulunduğu, altında 'Başladığımız işi bitireceğiz yıkacağız’ yazılı bir pankart sarkıtıldı.
SÜPERGE BIKARILDI, EYLEM SONLANDI
Ak Parti Karşı İlçe Teşkilatı önüne gelen eylemcileri, iki TOMA aracı ile çevik kuvvet polisleri karşıladı. Protestocular ile görüşen emniyet yetkilileri, göstericiler arasından 10 kişilik bir grubun ilçe binası önüne süpürge bırakma talebini kabul etti. Bina önüne yürüyen bu grup ile Ak Partili olduğu öğrenilen iki vatandaş arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma araya girenlerin uyarıları üzerine büyümeden sonlanırken, bina önüne bırakılan dört süpergeyle birlikte eylemde son buldu. Göstericiler herhangi bir basın açıklaması yapmadan bölgeden uzaklaştı.