İZMİR, bu yıl Cumhuriyet Bayramı'nı daha coşkulu kutlamaya hazırlanırken, kentte bayrak satışları arttı.
Bayrak imalatı yapan İzmir’deki firmaların atölyelerinde gece yarılarına kadar makine sesleri susmuyor. Siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai yapılıyor. Aynı hareketlilik; tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki bayrak satıcılarında da görülüyor. Esnaf vitrinlerini ay- yıldızlı Türk bayrakları ile donattı.
İzmir’in önemli bayrak imalat ve toptan satış firmalarından biri olan Buket Bayrakçılık’ın yetkilisi Halit Tatlılar resmi kurumlar ve okulların yanı sıra işyerleri ile halktan yoğun bayrak talebi aldıklarını söyledi. Tatlılar, şöyle dedi:
"Türk Bayrağı'na olan ilgi geçmiş yıllara göre bu 29 Ekim kutlamaları öncesi daha fazla. Özellikle Gündoğdu Meydanı’nda 1 milyon İzmirlinin andımızı okumak için toplanacağı haberleri de satışları etkiliyor. Atatürk posterli Türk bayrakları da bu ilginin başını çekiyor. Siparişleri yetiştirmek için gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Vatandaşlar genelde evlerinin balkonları, pencerelerine astıkları ev tipi 50x75, resmi kurumlar ve işyerleri de 70x105 ve üzeri boyutlardaki Türk bayraklarını tercih ediyor."