AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Selçuk İlçesindeki Selçuk Efes Havaalanı’nda gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nin açılışında yaptıağı konuşmada, İzmir’de 4 hava meydanı bulunduğunu 5’incisinin yolda olduğunu söyledi. Selçuk Belediye Başkanı ve meclis üyeleri, Binalı Yıldırım'a açılış yaptırılmasını protesto ederek törene katılmadı.
Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi İzmir’in Selçuk ilçesindeki 'İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi'nin açılışı Selçuk Efes Havaalanındaki Apronda yapıldı. Törene THK Üniversitesi Vakfı başkanı Osman Yıldırım, Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, çevre ilçe kaymakamları ile İzmir’den otobüslerle gelen bir grup AK Partili katıldı.
“TÜRKİYE HAVACILIĞIN MERKEZİ OLDU”
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nin açılışına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Türk Hava Kurumu’nun Türkiye’nin havacılıkta geldiği noktaya ulaşmasında büyük rolü bulunduğuna dikkat çekti, Yıldırım, “Hani bir söz var ya, 'Biz halkın içinden geliyoruz’ diye. İşte Türk Hava Kurumu, bu sözü hak eden ender kuruluşlardan biridir. Gerçekten halkın evladıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’İstikbal Göklerdedir’ sözünü Türk milletinin adeta bir talimat gördüğü, miras edindiğinin ispatıdır” dedi.
Havacılığı ülkemize yakışır hale getirmenin gerekliliğinin altını çizen Yıldırım, havayolunu halkın yolu yapmak için çalıştıklarını söyleyerek havacılıkta 11 yıl boyunca yeni bir çağ açtıklarını iddia etti. 2002 yılında iki merkezden 26 noktaya iç hat seferi gerçekleştirildiğini hatırlatan Yıldırım, “Bugün 7 merkezden toplam 52 noktaya gidiyoruz. Bu yıl içerisinde bu sayı 54’e çıkacak. Diğer taraftan 60 olan dış hat uçuş nokta sayısı da 236’ya yükseldi. İç hatlarda 8.5 milyon olan yolcu sayısı 74 milyona yaklaştı. Havayolunu halkın yolu yaptık ve ekonominin itici gücü haline de getirdik. Bu yatırımlar sayesinde 500 bine yakın insanımız da istihdam edildi. Biz insanların yüzlerinde tebessüm olsun mutlu olsun istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bebekler bile uçakla seyahat eder hale geldi. Pilotlar göreve geldiğimizde iş arıyorlardı. Şimdi ise yeterli değil, yabancı pilotlar bile çalışıyor. Türkiye’deki büyüme yüzde 15. Müthiş bir gelişme var. Türkiye havacılığın merkezi oldu” diye konuştu.
ALAÇATI’YA HAVAALANI MÜJDESİ
İzmir’in ilkler kenti olduğunu hatırlatan Binali Yıldırım, İzmir’in 4 hava meydanı olduğunu hatırlatarak 5’incisinin de yolda olduğunu bildirdi. Yıldırım, “Adnan Menderes Havalimanı 3 yıl önce köy meydanından farksızdı. Ancak bir ay sonra 210 bin metrekarelik yeni bir terminali hizmete alacağız. İstanbul ve Antalya’dan sonra İzmir havacılığın da merkezi olacak. Alaçatı'da bir meydan çalışması var. İzmir havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor. İzmirli hemşehrilerimize bunu da müjdeliyorum” dedi. SELÇUK BELEDİYESİ'NDEN PROTESTO
Törenlere CHP'li Selçuk Belediyesi Başkanı Vefa Ülgür ile meclis üyeleri protestoda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, açılışın AK Parti adayı ve hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunan Binali Yıldırım’a yaptırılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi. Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Türk Hava Kurumu’nun teklifi ile Selçuk Belediyesi’nin yer, bina, araç ve gereç desteği ile Türk Hava Kurumu Havacılık Meslek Yüksek Okulu 24 Ekim 2011 tarihinde kuruldu ve eğitime başladı. Yine Türk Hava Kurumu Genel Merkezi’nin talebi ile Havacılık Ulaştırma Fakültesi için talep edilen yeni derslik, laboratuvar, idari birimler gibi destekler tamamen Selçuk Belediyesi olanakları ile yapıldı. Selçuk Belediyesi’nin üniversiteye verdiği katkılar artarak devam edecek. Ancak, açılacak olan fakültenin eski bir bakan olan ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına mal edilmeye çalışılması, çağdaş eğitim kurumları üzerinden siyasi sömürü yapılıyor olması kabul edilebilir davranış değildir.”
“ŞİRİNCE İÇİN DE EN İYİSİNİ YAPARIZ”
Binali Yıldırım, Selçuk İlçesi İsabey İlköğretim Okulu’na da giderek yeni öğretim yılı açılışına katıldı. Yıldırım, Fatih projesi ile eğitimde fırsat eşitliği sağlandığını belirterek, eğitim öğretim yılının ikinci döneminin öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Selçuk ilçesine bağlı Şirince’ye yaptığı ziyarette yol sıkıntısını çözeceğini açıkladı. Şirince ziyaretinde esnafla buluşan Yıldırım, “Her 200 metrede bir yapılacak cep yollarla tur şirketlerinin otobüslerinin, gelen turist ve vatandaşları rahatlatacak. Şirince için de en iyisini yapacağız” diye konuştu. Şirince’de kendisini gören ve İstanbul’dan gelen bir vatandaşın “Yaptığınız yollarla Türkiye’yi geziyorum. Türkiye’ye sayısız hizmet verdiniz, en çok da yolları kullananlar bunu bilir. Yolların kralısınız” dediği Yıldırım, “Yolların kralı olmaz, kuralı olur” diye cevapladı.
Tur şirketlerinin ve vatandaşların çift taraflı geçişlerde yolların darlığı nedeniyle sıkıntı yaşandığı şikayeti üzerine Yıldırım, “Şikayetleri bir bir alıyoruz. Tek tek not alınıyor. Dinleyip, yaparız deyip gitmiyoruz. Biz çözüm üretiriz. Yapılacak olanın en iyisini yaparız. Her zaman söylediğim gibi hizmet bizim işimiz. Şirince’ye gelirken de yolla ilgili sıkıntıya acil çözümü belirledim. Her 200 metrede yapılacak cep yollarla sıkıntıyı ilk zamanda rahatlatacaktır. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı benim sıkıntım, derdi de benim derdim. Biz vatandaşın derdiyle dertleniriz. O bize sıkıntısını söyledikten sonra artık bizim sıkıntımız haline gelmiştir” diye konuştu.
“ÇALIŞKAN BAKANIMIZIN SEVDALISIYIM”
Binali Yıldırım sevdalısı olduğunu kaydeden emekli asker, gümüş işçisi Sedat Kantaroğlu da kızının çizdiği seramik bir resmi ve Osmanlı motiflerinin olduğu bir yüzüğü Başkan Adayı Yıldırım’a hediye etti. Kantaroğlu, Türkiye’de çok önemli emekleri olduğunu kaydederek, “Türkiye doğudan batıya batıdan doğuya yollarını yeniledi. Çoğu kente direk uçuş yapıyoruz. İzmir böylesi bir çalışkan bakanın adaylığından gurur duymalı” diye seslendi.

LS(İö/AAA)(FOTOĞRAFLI)