İZMİR, () - İSTANBUL Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesini önlemek üzere başlayıp ülke geneline yayılan eylemlerin yıl dönümünde, İzmir'in çeşitli noktalarında etkinlikler düzenlenecek. Kent genelinde olumsuzluk yaşanmaması için alarma geçen polis, çeşitli önlemler aldı. Kentte polislerin izinleri iptal edilirken yaklaşık 3 bin polisin görev yapacağı öğrenildi.
Gezi eyleminin yıldönümü olan yarın  İzmir'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapanlar özellikle Gündoğdu Meydanı'nı ön plana çıkarttı. Burada mini konserlerin verileceği öğrenilirken, kentin çeşitli noktaları için de buluşma çağrısı yapıldığı öğrenildi. Sosyal medyadaki buluşma çağrılarını inceleyen İzmir polisi, kente olumsuzluk yaşanmaması için adeta alarma geçti.
İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve kentte görevli üst düzey emniyet müdürleri, bir toplantı yaptı. Emniyette izinlerin iptal edildiği öğrenilirken kentin çeşitli noktalarında toplam 3 bin polisin görev yapacağı, akrep ve TOMA'ların da aralarında bulunduğu 10'dan fazla aracın da hazırda bekletileceği öğrenildi. Polis yetkilileri, sağduyu çağrısında bulunurken, etkinliklere katılacak kişilerin marjinal gruplara taviz vermemelerini istedi.

TH(İÖ/ESM)