İZMİR’de, Liman İşletmesi’ne yönelik olarak düzenlenen operasyonunun ardından görevden alınan İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, koltuğunu, düzenlenen törenle Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nden İzmir’e atanan Sami Uslu’ya devretti. Bilkay, kızının “Devlet kaybetti ben kazandım” dediğini dile getirip, çocuklarına daha çok vakit ayıracağını belirtti. Kentin yeni müdürünü makamında kabul eden İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, operasyonla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.
Emniyet Genel Müdürlüğü emrine verilen İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın görevini Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu’ya devretmesi nedeniyle, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde bir tören düzenlendi. Tören öncesinde, yan taraftaki Valiliğe gelen ve Zekeriya Öz hakkında attığı tweet nedeniyle eleştirilen AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la karşılaşan Bilkay, bir süre sohbet etti. Ardından törene katılan emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle vedalaşan Bilkay, Liman İşletmesi’ne yönelik operasyonun ardından görevden alınan İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik’e, resmi kıyafetin çok yakıştığını söyledi. Uslu’nun gelmesini bekleyen Bilkay, kızının Facebook'taki kişisel sayfasında paylaştığı bir yazıyı dile getirip, “Kızım sayfasında 'Devlet kaybetti, ben kazandım' yazmış, artık onlara daha fazla vakit ayıracağım. Ama ben polislikten başka bir şey yapamam. İnsanlar 9 saat uyurken bizler 1 saat uykuyla görev yaparız, buna da bünyemiz alışkındır” diye konuştu. Ardından Bilkay, görevini devredeceği Uslu’yu, bina girişinde tören mangasıyla karşıladı.
İZMİRLİLER’DEN ÖZÜR DİLEDİ
Ardından Bilkay ile Uslu, makama çıkıp devir teslim tutanağını imzladı. Kentte yaklaşık 25 aydır görev yaptığını hatırlatan ve Uslu’dan övgüyle söz eden Bilkay, “Öncelikle gazetecilerin bayramını kutlarım. İzmir halkından yaptıklarımız için teşekkür beklemiyoruz ancak yapamadıklarımız için halkımızdan özür diliyorum. Hayırlı bir günde (cuma)görevimizi devrediyoruz. İnşallah yeni kardeşimiz bizden daha başarılı olacaktır. Benim vicdanım çok rahat, gerekenleri yaptığımı düşünüyorum” dedi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Sami Uslu ise, “Ali ağabeyimiz görev süresi boyunca başarılı çalışmalar yapmıştır. Ancak kamuda görev değişikikleri olmaktadır. Umarım bizler de bayrağı daha yukarılara taşırız” dedi. Uslu, Bilkay'a Konak meydanı’nda bulunan tarihi İzmir Saat Kulesi’nin maketini hediye etti. Devir teslimin ardından Uslu, Bilkay’ı makam aracının yanına kadar uğurladı.
VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
İzmir’in yeni Emniyet Müdürü Sami Uslu, ilk ziyaretini Vali Mustafa Toprak’a yaptı. Vali Toprak, “Sayın Ali Bilkay’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Zor günler geçirdik, hiçbir can kaybının olmaması çok önemli. Kamuda farklı noktalarda çalışmak gibi bir durum var. Bizler 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her karışında görev yapmaya hazırız” diye konuştu. Uslu ile makamından çıkan Vali Toprak, İzmir’deki son operasyonlarla ilgili bir soru üzerine, açıklama yapmayacağını belirtti.