İZMİR Barosu Başkanlığı adına yapılan yazılı açıklamada, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde yaşanan olaylar değerlendirildi, "Başbakan'ın hukuka saygılı olacağı günlerin geleceğini ümit ediyor, TBB Başkanına yönelik bu saygısız ve tahammülsüz tavrı kınıyoruz" denildi.
Baro adına yapılan yazılı açıklamada Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde yargının kurucu unsuru bağımsız savunmanın temsilcisi olarak konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'na Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı tarafından tahammül edilemediği, 'edep ve saygı sınırlarını aşan' bir tepki gösterildiği belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Belirtmek isteriz ki, TBB Başkanı’na yapılan saygısızlık tüm savunma makamına, Barolara ve tüm avukatlara yapılmıştır. Barolar ve avukatlar kendilerine yönelen saldırılara bugüne kadar nasıl sessiz kalmamış ise bugün de bizzat Başbakan eliyle sergilenen "mahalle kabadayılığına" sessiz kalmayacak, boyun eğmeyecektir. Başbakan'ın hukuka saygılı olacağı günlerin geleceğini ümit ediyor, TBB Başkanına yönelik bu saygısız ve tahammülsüz tavrı kınıyoruz."

İÖ(İÖ/AAA)