TÜRKİYE İzcilik Federasyonu üyesi 400 izci, Sarıkamış şehitlerini anmak için 'Dedeciğim Ben Geldim' sloganıyla 9'uncu kez Allahuekber Dağlarına tırmanacak.
Merkez Yakutiye Belediyesi yanında bulunan 'Erzurum'un kahraman çocukları' rölyefi önünde saat 09.00'da temsili yürüyüş yapan izciler, daha sonra marşlar eşliğinde Karskapı şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikte önce mıntıka temizliği yapan izciler, daha sonra saygı duruşunda bulundu şehitler için dua okudu.
Allahuekber Dağlarında Osmanlı- Ruş savası sırasında karakışa yenik düşen 60 bin Türk askerini anmak için Lübnan'dan gelen 22 Müslüman izci, Bahriye Nazırı Cemal Paşa'nın mezarı başında dua edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Lübnanlı izci Musap Arnavut, "Türk kardeşlerimizle güzel duyguları paylaşmak için geldik. Allahuekber'deki törenlere üçüncü kez geliyoruz. Sizin dedeleriniz gibi, bizim de derelerimiz Sarıkamış'ta şehit oldu. İnşallah Lübnan Türk kardeşliği hep devam eder" dedi.
DAĞDA 2 GECE ÇADIRDA KALACAKLAR
Şenkaya'nın Bardız'dan sonra Sarıkamış'a geçeceklerini belirten Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, izcilerin Allahuekber ve Soğanlı Dağlarının zirvesinde çadır kurup 2 gece şehitliklerin yanında kalacaklarını belirtti Hasan Dinçer Subaşı 'Dedeciğim ben geldim' etkinliğine Türkiye'nin dışında Lübnan, Filistin, Ürdün, Kosova, Makedanya ve Sırbistan'dan 400 izcinin katıldığını kaydetti. Subaşı, "Bugün akşam izciler, Gaziler Köyü'ndeki Enver Paşa'nın karargahında kalacak. Allahuekber şehitleri için dua ve mevlit okutacağız. İzciler yarın Kaynak yayladaki şehitliklerin yanına çadır kuracak, sıfırın altında 45 dereceye varan soğukta geceleyecek" diye konuştu.