MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir sokak köpeği, yağmur suyu tahliye kanalında mahsur kalan 8 yavrusunu itfaiye ekiplerinin de yardımıyla son anda boğulmaktan kurtardı.
Kumbahçe Sahili'ndeki yağmur suyu tahliye kanalınının denize bakan kısmından ağzında ıslanmış halde yavrusuyla çıkan bir sokak köpek olduğunu farkeden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Denizin yükselmesi ve dalgalar nedeniyle içi suyla dolduğu belirlenen tahliye kanalına caddedeki mazgal kapağını açarak giren itfaiye ekipleri, el feneriyle baktıklarında, içerde 7 yavrunu daha bulunduğunu farketti. Önce, kanalın ağzı kapatılıp, denizden su girişi önlendi.
Ancak, yavruların bulunduğu bölümün dar olması nedeniyle girmek mümkün olmadı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, kanaldan çıkardığı yavurusunun birini az ilerdeki bir binanın balkonunun altına götürüp, emziren köpeği ıslık çalarak çağırdı. İtfaiye ekipleri, yanlarına gelen köpeği tekrar kanala sokup, diğer yavrularını da çıkarması sağladı. 5-10 dakika arayla su dolu kanala girip, diğer yavrularını da tek tek kurtarıp, emziren köpek, çevredekilere "işte annelik böyle bir şey" dedirtti. Köpeğin her yavru çıkarışında alkışlayan çevredekiler, itfaiye ekiplerine de teşekkür etti. İçeride başka yavru kalmaması üzerine itfaiye ekipleri, mazgal kapağını kapatıp, ayrıldı.
Köpeği, kanaldan kurtardığı yavrusuyla çıkarken görüp, durumu itfaiyeye bildiren Erhan Erol, "Köpeği ağzında yavrusuyla perişan halde görünce şüphelendim. İyi ki itfaiyeyi aramışım, yoksa yavrular içerde belki de boğulup, ölecekti" dedi.

OU (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)