Süleyman KAYA/İSTANBUL,() BAYRAMPAŞA’da, Mustafa Sağlam’a ait dükkanın demirlerini makasla keserek içeri giren 3 kişi, 850 kilo ağırlığındaki bakır boru, bronz burçları 4 dakikada kamyonete yükleyip kaçtı. Mustafa Sağlam, “Hırsızların halterci kadar güçlü olması lazım. Bu kadar ağır malzemeyi 4 dakikada çalmaları ilginç” dedi. Hırsızlık olayı güvenlik kamera görüntülerine saniye saniye yandı.
İddia göre olay, geçtiğimiz hafta pazartesi günü, Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki Ramtaş Sanayi Sitesi’ndeki bir işyerinde saat 04:00 sıralarında meydana geldi. Kamyonetle işyerinin kapısının önüne gelen 3 kişi, demir makasla kapıyı kırarak içeriye girdi. Hırsızlar, 850 kilo ağırlığındaki bakır boru, bronz burçları 4 dakika içinde geldikleri kamyonete taşıdı. Piyasa değeri yaklaşık 22 bin TL olan malzemeleri alan hırsızlar kaçtı. Dükkanın çalan alarmı üzerine gelen sanayi sitesindeki görevli bekçi durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, işyerindeki güvenlik kameralarını inceledi. Hırsızların içeriye girmeleri, malzemeleri taşımaları ve kaçışları güvenlik kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı. Polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.
"BEKÇİ UYUYORDU"
Olayı anlatan işyeri sahibi Mustafa Sağlam, “Bu kadar ağır malzemeyi 4 dakika taşımışlar. Bu hırsızların halterci olması lazım. Çok ilginç geldi. Daha öncede dükkanım soyundu. Sitenin güvenlik görevlisi uyuyor. Polisler bir an önce hırsızları yakalasın” dedi.

SK(FOTOĞRAFLI)