Behçet DALMAZ- Erkan ÇOBANOĞLU- Serdar KARA/HAKKARİ, () - HAKKARİ ve ilçelerinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 93'üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma törenleri yapıldı.
Hakkari'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törene Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ebubekir Ceylan, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Seyyit Taha İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahattin Yüzgeç, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından öğrenciler şiirler okudu.
Yüksekova ve Çukurca'da da İstiklal Marşı'nın kabulü törenlerle kutlandı. Yüksekova'da Kültür Merkezi'nde yapılan törende günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalar yapıldıktan sonra şiirler okundu. Çukurca İlçesi'nde Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu'nda düzenlenen törenlerde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili slaylar gösterilirken, farklı dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Program İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasıyla son buldu.

(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)