İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen St. John Festivali'nin ilk gecesinde sahne alan Güney Kore Klasik Müzik Grubu, Türkçe söylediği İstiklal Marşı ile alkış aldı.
Selçuk Açıkhava Tiyatrosu'nda Selçuk Efes İsev Derneği tarafından düzenlenen St. John Festivali'nde, Güney Kore ve Alman sanatçılar sahne aldı. Konseri Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin İnan ile Alman, Güney Kore, Belçika, İngiliz, Fransız ve Türk turistlerden oluşan yaklaşık 200 kişi izledi. Gecenin açılışında Güney Koreli "Merhaba Erkekler Topluluğu" sahne aldı, İstiklal Marşı'nı Türkçe seslendiren Güney Koreli sanatçılar, uzun süre alkışladı. Yaptığı skeçlerle de grup, dinleyicileri güldürdü. Ardından Alman korosu, sahne aldı. Birbirinden önemli bestecinin ünlü klasik eserlerini seslendiren koro, müzik ziyafeti sundu.
Geceyi değerlendiren Hüseyin İnan, "Dostluk , kardeşlik ve sevgi birliği içerisinde olmamızın mutluluğunu yaşıyorum. Çağdaş, demokratik toplum olarak Selçuk Efes İsev Derneği'nin sizlerle birlikte olmasından mutluyum. Derneğimizin düzenlediği müzikli St. John Festivali süresince sizlere sağlık, mutluluk ve hoş zaman geçirmenizi diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun" dedi. İnan konserin ardından sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.
Festival bugün düzenlenecek 8 kilometrelik yol koşusu ve uluslararası Halk Müziği ve Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile sona erecek.

YA (AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)