Bahri KARATAŞ/ İZMİR, ()-İZMİR'de, 'Genç-Türk' adlı oluşumun üyeleri tarafından düzenlenen 'Bu yıl 19 Mayıs'ın rengi kömür karası. 19 Mayıs'ta acımızı yer, gök, su dinlesin. Soma şehitlerini anıyoruz' yürüyüşüne, yaklaşık 150 kişi katıldı. Topluluğun kentin üç ayrı yerinde okuduğu İstiklal Marşı'na bu bölgelerde bulunan vatandaşlar da ayağa kalkarak katıldı.
Soma'daki maden faciasında yakınını kaybettiği belirtilen Genç-Türk adlı oluşumun İl Başkanı Ferit Yaşar'ın önderliğinde, Alsancak semtinde, Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde toplanan yaklaşık 150 kişi, ellerindeki Türk bayrakları ve başlarına taktıkları baretlerle, "Soma'nın katili Tayyip Erdoğan", "Bugün 19 Mayıs, biz bayramı kutlamıyoruz, Soma şehitlerini anıyoruz", "AKP bu yapılanların hesabını verecek", "Hepimiz Türküz, hepimiz Atatürküz" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sologanları atıp, ellerinde 'Katil AKP hesap verecek' ve 'AKP'den madenciye duble mezar' pankartları taşıdı. Yürüyüş öncesi ve sonrası üç ayrı yerde saygı duruşunda bulunan topluluk, İstiklal Marşı okudu. Saygı duruşunde bulunulurken ve İstiklal Marşı okunurken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Sevinç Pastanesi önü ve Gündoğdu Meydanı'nda bulunan vatandaşlar, çevredeki kafelerde oturanlar ayağa kalktı. Tüm cadde ve meydan baştan sona kadar istiklal marşını okudu.
Gündoğdu Meydanı'nda biten yürüyüş sonrası, Genç-Türk İzmir İl Başkanı Ferit Yaşar, basın açıklamasını okudu. Yaşar, Soma'daki maden kazasında yaşamını yitirenlerin, kendilerini çalıştıranlaran para kazanma hırslarının kurbanı olduklarını öne sürdü. Bu facianın takdir-i ilahi denilerek geçiştirilemeyeceğini söyledi.
Açıklamanın ardından, grup olaysız olarak dağıldı.

BK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)