Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, () 18 ay önce Üsküdar Devlet Hastanesi'ne yönetici olarak atanan 38 yaşındaki Op. Dr. Recep Aydın'ın istifa etmesi hastane çalışanlarını üzüntüye boğdu. Aydın'ın istifaya zorlandığını ancak gerekçesini bilmediklerini belirten çalışanlar “Enkaz haline gelen hastanemizde 18 ayda 45 yeri restore ettirdi. Acil servisin yerini değiştirmek için çalışma yaparken aniden istifa etmesi hepimizi üzdü" dedi. Çalışanlar adına açıklama yapan Sağlık personellerinden Türkmen Demirözen “Görevde bulunduğu kısa süre içinde gerek hasta memnuniyeti, gerekse personel memnuniyetimiz aşikardır. İkili ilişkilerdeki tavırlarından dolayı tüm personelin sevgisini kazanmış, motivasyonunu artırmış, hayalimizdeki başhekim profilini layıkıyla yerine getirmiştir. Samimi tavırlarıyla ailemizden biri olan başhekimimizin almış olduğu istifa kararları bizleri derinden üzmüştür. Devlet büyüklerimizden alınmış olan bu kararı tekrar gözden geçirmelerini arzulamaktayız. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.



BAŞHEKİME ŞİİRLİ VEDA

Üsküdar Devlet Hastanesi'nde 8 senedir veznedar olarak görev yapan İsmet Kaymak, başhekimin istifasını duyar duymaz 20 dakikada kaleme aldığı şiirini okudu. Büyük alkış alan şiirin sözleri şöyle:

İşini iyi yapanlara hayırlar ola

Hastanemizin çalışkan yöneticisi sana uğurlar ola.

Bizi anlamak için gönlümüzü aldın.

Tepeden bakmadan birebir konuştun

Ağlayan hastanemizin yüzünü güldürdün

Allah da senin yüzünü güldürsün

Yürüklerimizi aydınlattın hastanemizin içini parlattın

Recep Aydın



Psikiyatri Uzmanı Banu Aydın "Ben ilkokul müdürlerim dahil böyle bir bürokrat, böyle bir yönetici görmedim. Kendisinin de gönlü bizimle beraberdi. Daha çok hizmetlerine ihtiyacımız vardı. İnan bir ay daha kalsaydı bu bizim için kardı" dedi. Başka bir çalışan ise başhekimi çok sevdiğini belirterek "istifa etmesi bizi çok üzdü, çok iyibir insandı ve çok çalışkandı, bizi bırakıp gitmesini istemiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

(GK)