YALOVA Belediye Başkanvekili Halit Güleç, son günlerde gündemde olan belediye çalışanlarının işine son verilmesi iddiasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Güleç, "80 kişi içerisinde, "Ben işten çıkarıldım ücretimi alamadım’ diyen biri varsa burada görüşelim, yüzleşelim" dedi.
Yalova Belediye Başkanvekili Halit Güleç, Belediye Encümen Salonu’nda yapılan  toplantıda işten çıkarılma iddialarıyla ilgili konuştu. 30 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından 1 Nisan’da hizmet alımı yapılabilmesi için ihalenin yapıldığını vurgulayan Güleç, şöyle dedi:
"Göreve geldiğimizden beri, 'İşten çıkardılar', 'İşimize son verdiler' gibi hem Yakup bey’in, hem de 'Çıkarmadık' diyen Vefa başkanımızın haberleri kamuoyunda haber olarak yer alıyor. Bugün 30 Nisan. 30 Mart seçimleri yapıldıktan sonra, 1 Nisan’da hizmet alımı yapılması için ihale vardı. Bu ihalenin iptali söz konusu değildi. 7 Nisan’da göreve geldik. Kültür işlerimize bağlı hizmet alımı işini 1 ay süreyle devam ettirdik. Bugün bu çalışanlarımızın son günü. Ama 'Sosyal belediyecilik' ve Vefa Salman başkanımızın 'Çalışan insanların haklarını koruma' adına belediyenin de hizmet alımı ihtiyacının olması adına, kültür işlerine bağlı hizmet alımıyla çalışan, özellikle Karanfil Evleri’nde çalışan arkadaşlarımızın hizmet alım işini bir ay uzattık. Tekrardan 80 kişinin hizmet alımı işinin devamını sağlayacak bir kararın altına imza attık. Dolayısıyla bizim çalışma anlayışımızla kimsenin ekmeğiyle oynamak, kimsenin işine son vermek gibi bir duygu ve düşüncemiz mümkün değil. Bu 80 kişi içerisinde bir kişi varsa, 'ben işten çıkarıldım, maaşımı alamadım' diyen biri varsa burada görüşelim, yüzleşelim."
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Güleç, bir soru üzerine Yalova Belediye Meclisi'nin cuma günü veya önümüzdeki pazertesi günü toplanarak, başkan seçeceğini ekledi.

SG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)