İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da eşinin sendika temsilcisi olduğu için işten atıldığını öne süren 33 yaşındaki Selma Yılmaz Arslan, iş mahkemesine açtığı davayı kazandı. Arslan, "Eşim Dev Sağlık-İş sendikasının Samsun temsilcisidir. Onu ve beni hiçbir gerekçe göstermeden işten attılar. Ben mahkemeyi kazandım. İşimi geri istiyorum" diye konuştu.
Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde şirket elamanı olarak çalışan tıbbı sekreter Selma Yılmaz Arslan, Dev Sağlık-İş Sendikası İl Temsilcisi olan eşi 40 yaşındaki Yüksel Arslan ile birlikte 2011 yılı Temmuz ayında işten atıldı. 4 yıllık evli olan çift daha sonra iş mahkemesine işe dönmeleri için dava açıp hastane bahçesine çadır kurarak eyleme başladı. Çift kendileri gibi işten atılan kişilerle birlikte eylem yaptı. Genç kadının eşi ve bazı arkadaşları açtıkları işe yeniden başlama davalarını kazanmalarına rağmen, hastane yetkilileri tarafından mahkeme kararı uygulanmadı. Bunun üzerine işçilerde eylemlerinden vazgeçti. Selma Yılmaz Arslan'ın Samsun 1'nci İş Mahkemesine Gazi Devlet hastanesi ve özel şirket adına açtığı dava da sonuçlandı. Mahkeme, hastane ve özel şirketin genç kadını, eşinin sendikalar faaliyetlerde bulunması nedeniyle hiçbir geçerli fesih nedeni göstermeden iş akdine son verildiğini belirterek, Selma Yılmaz Arslan'ın eski işine iadesine karar verdi.
Özel şirketin ve hastanenin mahkeme kararına uymasını beklediğini söyleyen Selma Yılmaz Arslan ise, "Hastane ve şirket Yargıtay'a itiraz edeceklerdir. Ancak ben işimi  istiyorum. Eşimin sendikal faaliyetleri nedeniyle beni işten çıkardılar. Ben de Dev Sağlık-İş Sendikası üyesiyim. Ancak hiçbir eyleme katılmadım" diye konuştu.

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)