Samanyolu TV’deki ‘Ayna’ adlı programın yapımcısı Saim Orhan, Twitter’in San Francisco’daki merkezinde çalışan Türkmühendis İbrahim Okuyucu tarafından ağırlandı. Twitter'ın kalbinde çalışan Okuyucu ise paralel yapının sözcüsü Fuat Avni ile Twitter’da birebir görüşüyor. 
BİLGİLERİ PAYLAŞMAYIZ 
Okuyucu Twitter adresinden bir yandanhükümete hakarete varan sözler söylüyor. Bir yandan da Paralel yapının yayın organı Sunday’s Zaman’a verdiği röportajda Fuat Avni’nin kullanıcı bilgilerinin Türk hükümetiyle paylaşılmayacağını söylerek Akşam'ın ortaya çıkardığı Fuat Avni adlı hesabın Emre Uslu olduğu ve CHP Milletvekili Umut Oran’la kanun dışı yazışmalarıyla ilgili soruşturmada Twitter'in takınacağı tutumun tarafsızlığını gölgeliyor.  
DOĞRUDAN YAZIŞIYOR 
Paralel yapıya yakın televizyon kanalı Samanyolu TV’de ‘Ayna’ adlı programı sunan Saim Orhan, 28 Ekim 2014 tarihinde paylaştığı tweetinde, Twitter’da çalışan bir Türk olan İbrahim Okuyucu ile fotoğrafına yer veriyor. Okuyucu’nun profilinde ise Bilkent Üniversitesi mezunu olduğu ve 2013 Kasım’ından bu yana Twitter’in San Francisco’daki merkezinde yönetici mühendis olarak çalıştığı bilgisi yer alıyor. Fotoğraflarda ayrıca Saim Orhan ve ekibinin Twitter’in merkezinde Okuyucu tarafından gezdirildiği de dikkatlerden kaçmadı.
Paralel ağzıyla konuşuyor 
Fuat Avni'ye 'SMS atabilirsin' diye tweet atan İbrahim Okuyucu bir başka tweetinde ise Fuat Avni'ye 'elektrikler sarayda da kesildi mi?' diye soruyor. Okuyucu bir tweetinde ise hükümete ağır küfürler ediyor. 
Fuat Avni’yi vermeyiz 
Türk mühendis İbrahim Okuyucu paralel yapının yayın organlarına da demeçler veriyor. Okuyucu'nun 19 Ocak 2015 tarihinde Today’s Zaman’a bağlı çıkan Sunday’s Zaman’a röportaj verdiği ortaya çıktı. Türkiye’nin Fuat Avni adlı kullanıcıya savaş açtığını ancak Twitter’in kullanıcılarını bilgilerini hükümetlerle paylaşmadığı bilgisine yer verilen haberde Twitter yöneticilerinden Nu Wexler’in yanı sıra İbrahim Okuyucu ile de röportaj yapılıyor. Okuyucu röportajında Twitter’in ‘ifade özgürlüğüne olan inancı’ dolayısıyla kullanıcılarının bilgilerini hükümetlerle paylaşmadığını iddia ediyor. Haberde İbrahim Okuyucu’nun Twitter’in büyümesinden sorumlu bölümün başında olduğu ifade ediliyor.