Apple iPhone, dokunmatik akıllı telefon furyasını başlatan cihaz olarak biliniyor. Steve Jobsdöneminde tasarlanan ve üretilen telefon bugün milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Her yeni çıkan modelde de satış rekorları kırılıyor.

Teknoloji dünyasında adeta çığır açan bu icadın geçmişi, çoğu kişinin bildiği üzere asırlar öncesine değil, 2007 yılına dayanıyor. Peki, nasıl oluyor da Apple'ın CEO'su Tim Cook, iPhone'u 17. yüzyılda gördüğünü iddia edebiliyor?

Esasen olay hayli komik. TNW'nin haberine göre Tim Cook, geçtiğimiz hafta Startup Fest Europe etkinliğine katılmıştı. Etkinlik için gittiği Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Rijksmuseum'a giren Cook, orada çok ilginç bir tabloyla karşılaştı. Gördüğü tabloda bir gencin elinde iPhone tuttuğunu zanneden Tim Cook hayli şaşırdı ve çevresindekilere durumu anlatmaya başladı.

İşte o tablo:


Olayın iç yüzü ise yetkililerin araya girmesiyle anlaşılmış oldu. Zira 1670 yılında Pieter de Hooch tarafından çizilen bu tablodaki genç, elinde tuttuğu mektubu karşısındaki kadına okuyor.

Öte yandan Tim Cook'a da hak vermiyor değiliz. Söz konusu genç elindeki kağıdı öyle bir tutuyor ki, ilk bakışta sanki elinde bir akıllı telefon varmış gibi görünüyor. Tabii o dönemlerde bırakın akıllı telefonu, elektriğin bile icat edilmediğini biliyoruz. Bu nedenle Tim Cook boş yer heyecan yapmış anlaşılan.