Özgür ARSLAN /İSTANBUL,()  30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden Avcılar Belediye Başkanı seçilen ve İstanbul'un tek kadın belediye başkanı olan Handan Toprak Benli, beraberindeki bir grup partiliyle Avcılar Belediye Başkanlığı binasına geldi. CHP'den 15 yıldır Avcılar'da belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Değirmenci makam odasında düzenlenen törenle koltuğu Benli'ye devretti

"OY VERENİN DE VERMEYENİN DE BELEDİYE BAŞKANI OLDUM"
Törende konuşan Mustafa Değirmenci, 1999 yılında görevi devraldığı Tahsin Salihoğlu'nun kendisine söylediklerini aktardı.
Değirmenci, "1999, 18 Nisan seçimlerinde belediye başkanlığı görevini teslim aldığımda kulakları çınlasın Tahsin abi bana şunu söyledi; 'Bu koltuk oturduğunda çok rahat gibi görünebilir. Ama bunun altında milyonlarca iğne vardır. Bu iğnelerin her birisi bir sorundur. Ve senden şunu rica ediyorum. Avcılar'da 6,5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Partinin rozetini çıkartıp çekmecene koyacaksın. Partinin değil, Avcılar'ın belediye başkanı olacaksın'. Ben 15 yıl Cumhuriyet Halk Parti'mden seçildim. Ama rozetimi gerçekten çekmeceye koydum ve Avcılar'da bana oy verenin de vermeyenin de belediye başkanı oldum" dedi.

"İŞİNİZ KOLAY DEĞİL; ÇÜNKÜ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE AK PARTİ İKTİDARI VAR"
Handan Toprak Benli'ye başarılar dileyen Mustafa Değirmenci, ona önerilerde de bulundu. "Her şeyi duymayacaksınız" diyen Değirmenci, "Size küfredecekler, onlar küfredecek duymayacaksınız. Arkanızdan dedikodu yapacaklar, duymayacaksınız. Hakkınızda yalan yanlış her şeyi söyleyecekler, ama hiçbirini duymayacaksınız. Siz hedefe kitlenip işinize bakacaksınız. Kavga etmek onlara, barıştırmak sana. Her türlü dedikoduyu yapmak onlara, duymamak sana. Burası böyle bir koltuk" şeklinde konuştu.
Handan Toprak Benli'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi nedeniyle işinin kolay olmadığını söyleyen Değirmenci, "İşiniz kolay değil, gerçekten değil. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ak Parti iktidarı var. Burada çok zorlanacağınızı biliyorum. Bunlarla ilgili, nasıl bir yöntem yapacağınızla ilgili Avcılar'daki belediye çok şanslı, çok şanslı bir belediye başkanısınız. Gerçekten kalitesi, insan kalitesi, eğitim kalitesi ve risk alma kalitesi en yüksek olan bir belediyeye sahip olan bir personeldir" ifadesini kulandı.

"ALLAH, BANA DA BİR BAŞKA CUMHURİYET HALK PARTİLİYE DEVRETMESİNİ NASİP ETSİN"
Avcılar Belediye Başkanlığı mührünü alan Handan Toprak Benli, uzun yıllar Avcılar'a verdiği hizmetten dolayı Değirmenci'ye teşekkür etti. Benli, "Sayın Mustafa Değirmenci'ye çok özendim. Allah'tan bana da böyle devretmeyi, nasip etmesini istiyorum. Kesinlikle seçim kaybetmeden bir başka Cumhuriyet Halk Partili'ye devretmesini nasip etsin bana da" dedi.

"DAHA ÇOK KADININ BELEDİYE BAŞKANI OLMASINI İSTİYORUM"
Devir-teslim töreninin ardından soruları yanıtlayan Handan Toprak Benli, "Tek bayan olmak çok da tarafımdan istenen bir durum değil. Ben daha çok kadının belediye başkanı olmasını istiyorum. Tek olmamalıydı. Umarım gelecekte çok kadın yönetici olacak siyasette, temsilde, sivil toplumda" diye konuştu.

"BİZ GEZİ'Yİ DE ÇOK İYİ ANLAYANLARDANIZ"
Avcılar halkının kendisini "Doktor Handan" olarak tanıdığını söyleyen Başkan Benli, "Ben 22 yıldır burada hekimlik yaptım. Sağlık ocağı doktoru olarak başladım. Mahalle sağlık ocaklarını kurduk 8 tane. Ve onlar her zaman bana yakıştırdıkları şey 'halkçı doktor' deyimiydi. Başları derde girdiğinde her zaman ve ilk ulaştıkları kişiydim. Şimdi yine halkçı doktorlarını başkanları olarak da hem sağlıkta, iyi günde kötü günde hem de her türlü hizmette yine ulaşılabilir yine halkının yanında bir başkan olarak devam edeceğiz" dedi.
Kimseyi ayırt etmeden hizmet edeceklerini söyleyen Handan Topak Benli, "Hizmetimizi yaparken, ben aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli kademelerde görev aldım, ancak hizmetimi verirken hiç kimseyi ayırt etmedim. Kimseyi kimseden ayırmadım. Biz farklılıkları zenginlik olarak görenlerdeniz. O nedenledir ki hizmetimi de yaparken kimseyi ayırt etmeksizin her türlü ihtiyacıyla bunları gidererek yapacağız. Kadın güvenilir ve güzellik üzerine çok önem verir. Avcılar, güvenilir ve güzel bir kent olacak ve kendini geliştiren ve zenginleştiren bir kent olacak. Bunu Avcılar halkıyla beraber yapacağız. Biz Gezi'yi de çok iyi anlayanlardanız. O nedenle halkımızla birlikte onlarla konuşarak ve onlarla anlatarak yapacağız. Bütün projelerimiz halk yararına ve halk için olacak ve halka birlikte. Bir de biz genç dostu ve kadın dostu bir belediye olmayı şimdiden hedefledik. Bütün hedeflerimiz bütün yaptığımız projelerimizin sonuç hedefinde kadınla ilgilidir ve kadını özgürleştirmek ve ekonomik-sosyal hayata katmak var bizde. Bir de genç dostuyuz o nedenle de şu an meclisimiz belki de İstanbul'un en genç meclisidir. Ve buna okullardan başlayacağız. Okullara katkı sunarak, onların sosyal hayatta donanımlarını arttırarak, spor yapan, sanatla uğraşan ve kültürel faaliyetler yapan kentli bir genç nesil yetiştireceğiz. Onun için hemen yarın itibariyle okullardan başlıyoruz. Çocuklarımızla, annelerle, kadınlarla ve aileyle el ele olacağız" şeklinde konuştu.

OA(FOTOĞRAF)