Taner BAYAR/BOLU, () - DÜNYA Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Selamettin Tellioğlu ve Mustafa Kılıç, akıl tutulması ve iklim değişikliği felaketine dikkat çekmek için İstanbul'dan Kahire'ye doğru başlattıkları eylemin üçüncü gününde Bolu'ya ulaştı.
Dünyada insanlığın akıl tutulması ve iklim değişikliği felaketlerinin önlenmesine dikkat çekmek isteyen Selamettin Tellioğlu ile Mustafa Kılıç, 26 Ağustos'ta İstanbul'dan Kahire'ye doğru yola çıktı. Dünya Barış ve Dostluk Yürüyüşü başlatan Tellioğlu ve Kılıç üzerlerine giydikleri tişörtlere de eylemin gerekçelerini ve hangi ülkeleri protesto ettiklerini yazdı. Protesto eyleminin üçüncü gününde Bolu'ya ulaşan Tellioğlu ve Kılıç, bankalar meydanında basın açıklaması yaptı.
Selamettin Tellioğlu, insanlığın akıl tutulması felaketiyle iklim değişikliği felaketini önlemek ve Fransa, İngiltere, Amerika, Rusya, Çin, İsrail ve Ermenistan'ın mal ve hizmetlerini boykot etmek için İstanbul'dan Kahire'ye yürüdüğünü söyledi. Tellioğlu, "Dünyayı iki büyük felaketten kurtarmak için yürüyüş başlattım. Bir Asya kayboluyor ve dünyanın en büyük devletinin başı oraya veryansın ediyor. Diğer tarafta iki bin kişiden fazla insan öldüren var, on bin kişiden fazla da yaralı var ve ona taziye gönderiyor, yardım gönderiyor. Bu düşmanlık değil akıl tutulmasıdır. Birleşmiş Milletler'de bu akıl tutulmasını yapan bir grup var. Fransa, İngiltere, Amerika,Rusya, Çin veto hakkını kullanıyorlar. Bu tamamen insanlık dışı bir uygulamadır" dedi.

FOTOĞRAFLI