Hakan KAYA/İSTANBUL,() İstanbul'da, hac ibadeti için kutsal topraklara giden 9 kafileden oluşan 450 kişilik ilk grup İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kutsal topraklara uğurlandı.
Bu yıl hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gitmek isteyen 9 kafileden oluşan 450 kişilik grup gece saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda toplandı. Havalimanına gelen hacı adaylarını yakınları da yalnız bırakmadı. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren hacı adayları ayrılık vakti geldiğinde yakınlarına sarılarak vedalaştı.
İlk defa kutsal topraklara gideceğini belirten Mukaddes Özcan, "Çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin. İlk defa gidiyorum hacca. İnşallah bu sene hayırlı olacak" dedi. Hacı adayı Yahya Merdin de "Heyecan dorukta. Geçen sene çıktı bu sene nasip oldu. 6 seneden beri bekliyoruz. İlk defa gidiyorum" diye konuştu. 
Başka bir hacı adayı da "450 kişilik bir kafile olarak Resulullah'a gidiyoruz. Resulullah'a bütün Ümmet-i Muhammed'in, Türkiye'nin selamlarını götüreceğiz. Orada vatanımız için Ümmet-i Muhammed için dua edeceğiz. Gerçekte Ümmet-i Muhammed'in şanslı insanları burada hacca gidiyor. Sabah 04.30'da uçağımız hareket edecek" dedi.

(FOTOĞRAFLI)