Erhan TEKTEN / İSTANBUL, () İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, "İstanbul'da 300 gram pide 1,5 liradan satılacak" dedi.

İSTESOB'un Bakırköy'deki merkezinde yapılan açıklamayı İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz yaptı. Toplantıya Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de katıldı. Yılmaz bilgi kirliliğinden dolayı bu açıklamayı yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, “ İstanbul Fırıncılar Odamızın talep etmiş olduğu dosyayı 16 Haziran'da aldık. 20 Haziran'da bize belgeleri geldi. Faturaları geldi. Tarife komisyonumuz inceledi. Biz de yapmış olduğumuz toplantıda pide fiyatına geçen yılki gibi aynen devamına karar verdik. 300 gram pide geçen sene de 1,5 liraydı. Bu sene de aynen İstanbul halkına 300 gram pideyi, 1,5 liradan satılmasının devamına karar verdik" dedi.

“FIRINCILAR ODASI AĞUSTOS AYINDA EKMEĞE ZAM TALEBİNDE BULUNDU"

İstanbul halkının ramazanını kutlayan Yılmaz, “İstanbul halkına zamsız pide yedirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fırıncılarımızı mağdur etmiyoruz. 2014 yılı mahsulü daha inmedi piyasaya. Ağustos ayında Fırıncılar Odası ekmeğe zam talebinde bulundu. Onu incelemeye aldık. Şimdi onu araştıracağız" şeklinde konuştu. Fırıncılar Odası Başkanı Özer de, “Pidelerimizi bu dönem maliyetine satarak, hem halkımızın duasını almak üzere, hem de başkanımızı kırmamak adına zamsız pide yedireceğiz" diye konuştu.

İSTANBUL'DA SATILACAK PİDE FİYAT LİSTESİ

-300 gr sade pide 1,50 lira
-350 gr susamlı yumurtalı 2.00 lira
-500 gr susamlı yumurtalı 2,85 lira
-1000 gr susamlı yumurtalı pide 5.70 lira

(FOTOĞRAFLI)