Enver ALAS / İSTANBUL, () Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erman Tuncer, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile şehit ve gazi yakınları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kutlama mesajları ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın tarihçesi okundu.

İL JANDARMA KOMUTANI DUYGULU ANLAR YAŞADI
Törende bir konuşma yapan İstanbul Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, 175 yıllık tarihiyle jandarmanın, Türk milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını söyledi. Bugünün güvenlik ortamında, kolluk kuvvetlerinin etkinliğine değinen Artar, "Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak, büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda TSK'nın halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimsemiş ve halkımızla bütünleşmiştir. Varlığını halktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerine etkin bir şekilde devam etmektedir. Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ile Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.
Konuşmasının sonuna doğru duygulu anlar yaşayan Artar, törene katılanlara teşekkür etti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ
Konuşmaların ardından resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, Jandarma Marşı okundu. Program, tören geçişinin ardından sona erdi. Törene katılanlar daha sonra oluşturulan stantları gezdi. Vatandaşlar,
jandarmanın narkotik, arama ve kurtarma köpekleri ile Topkapı Sarayı'nda görev yapan iki devriye atına yoğun ilgi gösterdi.
Bu arada geçtiğimiz hafta Ergene Nehri'ne girdikten sonra boğulan üç çocuğun cesedini bulan Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ekibine para ödülü verildi.
Ayrıca törene katılanlara geleneksel jandarma yemeği ile irmik helvası ikram edildi.
(FOTOĞRAFLI)