Enver ALAS/ İSTANBUL,() İstanbul Shopping Fest (İSF) etkinliği kapsamında bugün 'Altın Günü' düzenlendi. Altın günü nedeniyle İstanbul'daki 5 bin 500 kuyum ve mücevherat mağazasında bugüne özel, 14 ayar Zirkon tek taş 129, 14 ayar pırlanta tek taş ise 299 liradan satışa çıktı.
Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen İSF etkinlikleri kapsamında gerçekleşen 'Altın Günü' nedeniyle İstanbul genelindeki 5 bin 500 kuyum ve mücevherat mağazasında 14 ayar zirkon tek taş 129, 14 ayar pırlanta tek taş ise 299 liradan satışa çıktı. Bir gün sürecek olan altın günü için Kapalıçarşı'da tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Kuyumcular Odası yönetim kurulu üyeleri ve Kapalıçarşı kuyumcu esnafı mehteran takımı ile birlikte yürüdü. Etkinlikte bir konuşma yapan İbrahim Çağlar, bu yıl İstanbul Ticaret Odası İcra Kurulu Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin Platform Başkanlığı'nda 4'üncüsünü düzenlikleri Shoping Fest'i, çok daha yaygın bir hale getirdiklerini söyledi. Çağlar, "Bugün otellerimiz, taksicilerimiz, restoranlarımız hatta Türk hamamlarımıza kadar herkes etkinliğin içerisinde yer alıyor. Her yıl düzenlenen Shopping Fest etkinliğinin damarlarımıza kadar hissetmenin çalışmalarını yapacağız. Tüm misafirlerimize, İstanbul halkına, yurt dışından ve içinden gelen turistlere hayırlı alışverişler diliyorum" dedi. Etkinlik nedeniyle indirimli satılacak tek taşların tanıtımı mankenler tarafından yapıldı.
Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Akbulut, etkinlik kapsamında İSF etiketi olan kuyum ve mücevherat mağazalarında zirkon tek taşın 129, pırlanta tek taşın 299 liraya satın alınabileceğini söyledi. Altın Günü'nün bir günlük etkinlik olduğunu söyleyen Akbulut, iki üründe ortalama yüzde 60'a yakın bir indirim olduğunu belirtti. Akbulut, "İSF kapsamında normal satış fiyatı yaklaşık 800 lira olan tek taş pırlantanın fiyatı 299, 329 lira olan zirkon tek taşın fiyatı da 129 lira oldu. Ayrıca Shopping Fest boyunca yüzde 15 ile 20 arasında indirim yapılan mağazalarımız olacak" dedi.

VATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLDÜ
Pırlanta ve zirkon tek taşlardaki bir günlük indirim vatandaşların yüzünü güldürdü. 129 liraya Zirkon taş alan Metin Özkan adlı bir vatandaş, "Cama asılı afişte 129 liraya zirkon taş yazısın görünce hemen mağazaya girdim ve kampanyadan yararlanmak istedim. Böylelikle eşime de uygun bir hediye aldım" dedi.
Öte yandan 'Altın Günü' nedeniyle Kapalıçarşı'da vatandaşlara Osmanlı şerbeti dağıtıldı. Mehteren Takımı ile yapılan yürüyüş yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.
 (FOTOĞRAF)