İSTANBUL  Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Başkanı Kadir Topbaş, 30 Mart’ta yapılacak Yerel seçimler nedeniyle yaptığı seçim ziyaretlerine Kartal’la devam etti. Kartal esnafıyla selamlaşan Topbaş, İstanbul’da 4 ayrı renkte 10 yolcu gemisinin daha hizmete gireceğini söyledi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş ve  AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Temürhan Yıldız Kartal esnafı ile selamlaştı. Kartal merkez caddesinde dükkanları tek tek gezerek esnafın hatırını soran Topbaş, karanfil dağıttı. Vatandaşların taleplerini de dinleyen Topbaş, isteyenlerle fotoğraf çektirdi. Pastaneden simit alan Topbaş, bir bankada da memurlarla tokalaşarak hayırlı mesailer diledi.
KARTAL’A TELEFERİK VE HAVARAY
Kartal’a merkezinden Aydos’a teleferik yapmayı planladıklarını söyleyen Topbaş, merkezden E-5’e çıkacak havaray tarzında bir sistemin de metro hatlarıyla eriştirileceğini söyledi.
İSTANBUL’A 4 FARKLI RENKTE 10 VAPUR
Topbaş İstanbul’da hizmete girecek 10 vapurun da müjdesini de verdi. Topbaş şöyle konuştu: “İstanbul’da deniz ulaşımında 10 adet gemi hazırlığımız var. Bunlar engellilerin kullanabileceği, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayan özel dizaynlı tekneler. İstanbul için Türk tasarımcılar tarafında tasarlanmış gemiler geliyor. İstanbullular nasıl otobüslerin renklerini belirlediler, vapurların renkleri de İstanbullulara sorulabilir. 4 renkli olarak sizlere taktim edilecek” .
BU SEÇİM 10 YILLIK ÇALIŞMANIN KARNESİ
Daha sonra Kartal Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapan Topbaş, Seçim otobüsü üzerinden partililere seslendi. Topbaş “Benim için bu seçimler çok manidar. 10 yıllık yorgunluğun hasılasıdır bu. 10 yıllık çalışmanın karnesi demektir” şeklinde konuştu. PANORAMİK MANZARALI
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yYenilenen iskeleler, inşa edilen modern ve panoramik vapurlarından ardından iki yaka arasında hizmet verecek double ended tipi yolcu gemileri inşa ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları'nın filosuna toplamda 10 yeni yolcu gemisi katılacak. 700 YOLCU KAPASİTESİ Teknolojik imkanlarla donatılacak yeni gemilerin en önemli özelliği engelli yolcuların erişimini daha da kolaylaştırması. Yüksek manevrası, modern tekne yapısı, hızı, konforu ve iki yönlü hareket kabiliyetine sahip olacak yeni gemiler, mevcut yanaşma manevrasından farklı olarak önden ve arkadan çift yönlü yanaşabilecek. YAKIT VE ZAMAN TASARRUFU Yeni gemiler sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak.
İstanbul'da deniz ulaşımının toplam ulaşımdaki payını arttırmak, deniz trafiğinde standart belirlemek ve mevcut ulaşım sistemleriyle daha hızlı entegre ve koordine etmek amacıyla filoya katılması planlanan gemiler teknolojinin son yenilikleriyle donatılacak.Yeni gemilerin boyu 42, eni 10 metre olacak. 12 deniz mili hız yapabilecek TEKNİK ÖZELLİKLER 1- Double Ended formunda tekne yapıları olacak. ( Double Ended: İki yönlü hareket kabiliyetine sahip ) 2- İki taraftandan da hidrolik rampa özelliği sayesinde yolcu alma ve yolcu tahliyesi güvenli bir şekilde sağlanacak 3- Teknenin baş ve kıç tarafında bulunacak hidrolik rampaları sayesinde engelli vatandaşların kullanımına imkan verecek, diğer yolcuların ise hızlı ve emniyetli geçişini sağlayacak. 4- Teknenin yanaşma ve kalkış manevralarında dönüş yapmayarak %25 zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak. 5- Teknede panoramik manzaralı seyahat imkanı ile yolculuk keyfini üst düzeyde tutulacak. 6- Teknenin yanaşma şekli ile mevcut iskelenin daha verimli kullanılması sağlanacak. 7- Düşük karbon salınımı ile çevreci bir motor teknolojisine sahip dizaynı ile İstanbul'a yeni bir tekne forumu sağlayacak 8- Gemiler birbirleri üstüne bağlayabileceklerdir. Gemilerden her biri diğerini yedekleyebilir özelliklerde olacaktır.Gemi üst yapısı buna uygun olacak 9- Otomatik Yolcu Geçiş Kapıları kapalı pozisyonda iken hidrolik/elektronik ve manuel kilitleme sistemleri bulunacak.