FRANSA'nın popüler kanallarından France 3'te yayınlanan 'Çatal ve Sırt Çantası' isimli belgesel-gezgin programında İstanbul ve Türkiye'den lezzetler ekrana getirildi.
Julie Andrieu'nun hazırlayıp sunduğu 45'er dakikalık 2 bölümden oluşan programda İstanbul'un tarihi boyunca birçok medeniyetler tarafından işgal edildiği, dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğu belirtildi. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'da Yunan, Moğol, İtalyol, Arap lezzetlerin de görüldüğü karma bir mutfak oluşturduğu belirtildi. Programda İstanbul'un eşşiz güzelliğinin Boğaziçi'nden görülebileceği belirtilirken Eminönü'nde balık-ekmek yemenin, simitin tadına bakmanın ayrı bir lezzet olduğu vurgulandı. Büyük gümüş tepsilerde sokak satıcılarına sık rastlanan İstanbul'da tadına bakılması gereken diğer lezzetler arasında midye dolmalar, kokoreç, dondurmanın yanı sıra Türk mantısı sarma, dolmanın bulunduğu ifade edildi.
Türk ailenin evine konuk olarak buradaki lezzetlerin de tadına bakan ve nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışan Julie Andrieu'nun ilgisini ayrıca boğazda balık tutulması, hemen orada bunları pişiren kulübeler, semt pazarları ve belediyelerin hazırladığı Boğaziçi manzaralı, üzerlerinde gündelik kıyafetli kadınların spor yaptığı parklar çekti.

FOTOĞRAFLI