Enver ALAS /İSTANBUL ,() Kentsel dönüşüm kapsamında daha önce yıkımı gerçekleştirilen Bağcılar Sancaktepe Mahallesi'ndeki Sancaktepe Camii'nin temel atma törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir ile vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar'da kentsel dönüşümün süratle sürdürüldüğünü ifade ederek, "Geçen sene Nisan ayında Sancaktepe'de cami ile birlikte yıkılan evlerimizi biliyorum. İnşallah o evlerde sahiplerine en kısa zamanda teslim edilerek bu bölgenin kentsel dönüşümde geliştirilmesi en büyük dileğimiz. Bağcılar İstanbulumuzun en hızlı gelişen ilçelerinden biri olarak dikkati çekiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dualarla birlikte Hüseyin Avni Mutlu tarafından butona basılarak Sancaktepe Camii'nin temel atma töreni gerçekleşti. Vali Mutlu törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Habibler'de geçtiğimiz günlerde bir olay yaşanmıştı. Bugünde benzeri bir olay yaşandı. Ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki bir sorusuna Hüseyin Avni Mutlu, "Emniyetimiz konuyu yakinen takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde de iki taraf arasında sürtüşme vardı. Bugünde maalesef ona bağlı bir hadise yaşandı. Bu olayda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Emniyetimiz gerekli çalışmaları yapıyor, faillerini adli mercilere teslim ettiğimizde gereği yapılacak. Acı bir hadise ancak zaman zaman büyükşehir hayatında da bu tür olaylarla karşılaşabiliyoruz" şeklinde yanıt verdi.

EA(FOTOĞRAF)