Ünsal ÇAKİN / İstanbul, () - İstanbul Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri törenle diplomalarını aldı. Çevre Mühendisliği'nden mezun olan öğrenciler, sahnede "Bahçe sulamıyoruz, dünyayı kurtarıyoruz"; Endüstri Mühendisliği'nden mezun olanlar da "Çizmeyi değil, insanı önemseyen mühendis! Soma'yı unutmayacağız" yazılı pankart açtı.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Uğur Ulu, "Bizler vatanını ve milletini seven bireyler olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz, bu ülkenin değerlerine sahip çıkarak her türlü zorluğa göğüs gererek başarıya ulaşacağız" dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tanyolaç ise, "Öğrencilerimizle geçirdiğimiz dört yıllık beraberliğin bu son aşamasında buruk ve hüzün dolu duygular içerisindeyiz. Fakat bu hüznümüze, onların yaşamlarında başarılı olacaklarına ve bundan sonra gidecekleri yerlerde bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine sonsuz inancımız ve güvenimiz teselli kaynağı olmaktadır" dedi.

Öğrenciler, tören sırasında hocalarıyla birlikte bol bol selfie çekti. Diplomalarını aldıktan sonra da hep birlikte kep fırlattılar.