Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,() İSTANBUL  Üniversitesi’ne bağlı bir grup öğrenci, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde eylem yaptı.

Üniversitenin Beyazıt kapsından çıkan öğrencilere Fen-Edebiyat Fakültesinden gelen öğrenciler de katıldı. Maden kazasında hayatını kaybeden işçileri anmak için işçi baretleri giyen öğrenciler, “Yüz karası değil bu kömür karası böyle kazanılır ekmek parası”, “İş kazası değil, iş cinayeti” yazılı pankartlar taşıdı. İstanbul Üniversitesi ana kapısı önünde gerçekleşen protestoda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu yangın kader değil, AKP diktatörlüğünün iş politikasının sonucudur. Maden mesleğinde ölümün doğal bir sonuç olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan’ın AKP’si, maden kazalarında ülkemizi Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü durumuna getirdi. Madenlerden elde ettiği karı yükseltmek uğruna emekçiler için ölüm olan taşeronlaşmayı uygulamaya koyan AKP için önemli olan insan hayatı değil, patronların elde ettiği kar yüzdesidir.14 yaşında kafasından kapsülle vurulan Berkin Elvan’ın acısı tazeyken dün madende ölen 15 yaşındaki çocuk işçinin haberini aldık. Güzel ülkemizde çocukların ölmesine, ağır işlerde çalıştırılmasına, emekçilerin kar hırsı uğruna ölüme terk edilmesine dayanamıyoruz. Suçluyu biliyoruz. Suçlu, bu mesleğin doğasında ölüm var, madenciler güzel öldü diyenlerdir. Yani suçlu AKP iktidarının ta kendisidir. Çalınan paraların, yaşamı elinden alınan arkadaşlarımızın, ölüme terk edilen emekçilerin hesabını soracağız”.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR
Bir süre oturma eylemi yapan grup, maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundu. Dersleri boykot edeceklerini açıklayan öğrenciler eylemin ardından olaysız dağıldı.
EC (MK) (FOTOĞRAF)