Özgür ARSLAN / İstanbul, () - İSTANBUL İl Sağlık Müdürlüğü filosuna 30 yeni ambulans daha katıldı. 112 Acil Bakırköy Komuta Merkezi'ndeki törende sergilenen yeni ambulanslarla İstanbul'da hizmet sunan nokta sayısı artırılıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, hedeflerinin çok kısa bir sürede 194 noktaya ulaşmak olduğunu söyledi.

Törende konuşan Selami Albayrak, vatandaşları 112 sağlık personeline daha nazik, hoşgörülü ve yardımsever davranmaya davet etti. Albayrak, özellikle trafikte sürücülerin ambulanslara süratle yol vermeye devam etmeleri gerektiğini vurguladı.



"112 ACİL HATTI'NA GELEN ÇAĞRILARIN YÜZDE 80'İ ASILSIZ İHBAR"

İl Sağlık Müdürü Albayrak, 112 Acil Hattı'na gelen gereksiz ve asılsız ihbarlar yüzünden hizmetlerini arzuladıkları hızda yapamadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Üzülerek ifade edeyim ki, bu kadar acil bir fonksiyonu üstlenmiş bir telefon hattı yüzde 80'ler civarında gereksiz yere aranıyor. Bu, çağrı karşılayıcılarının önemli oranda iş gücü kaybına neden oluyor. Bu kayıp, daha acil olan hastalara acil hizmetleri sürdürmemizi yavaşlatabiliyor. Hedefimiz, şehir merkezinden gelen acil yardım çağrılarına 10 dakikanın altında ulaşabilmektir. Bugün itibarıyle yüzde 79'una 10 dakikanın altında ulaşabiliyoruz. Hedefimiz yüzde 100'üne 10 dakikanın altında ulaşabilmektir. Bu hedefe ulaşabilmemiz için çok değerli halkımızdan rica ediyorum, 112 çağrılarını gereksiz yere meşgul etmesinler. Bu, vaktimizi acil hastalara ayırmamızın önündeki önemli bir engeldir."

Selami Albayrak, bir gazetecinin, asılsız ihbarda bulunanlara ceza verilmesi konusunda bir düzenlemenin olup olmadığı sorusuna, “Hiçbir yaptırım eğitim kadar etkili olmaz" karşılığını verdi.

FOTOĞRAFLI

(GK)