Taner YENER/İSTANBUL,() İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup adına konuşan 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş, eğitim sorunlarının 2013-2014 yılında katlanarak arttığını belirterek, “Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri olarak, eğitim emekçilerinin ekonomik sorunları ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyoruz. Eğitimde her türden angaryaya, esnek ve performansa dayalı çalışma uygulamalarına son verilmesini istiyoruz.” dedi.

Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü B Blok önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, “Parasız, bilimsel, laik, anadilde eğitim için somut adımlar atılsın” pankartı açtı. Grup, “Çocuk gelinler istemiyoruz”, ”4+4+4+ uygulamasına son”, ”Gerici eğitim istemiyoruz”, ”Savaşa değil eğitime bütçe” yazılı dövizler taşıdı. Sık sık, “AKP elini eğitimden çek”, ”Parasız eğitim istiyoruz”, ”Yaşasın örgütlü mücadelemiz” şeklinde sloganlar atan grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş okudu.

ESNEK VE PERFORMANSA DAYALI ÇALIŞMA UYGULAMALARINA SON VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

İldeş, eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlarının 2013-2014 eğitim-öğretim yılında katlanarak arttığını ifade etti. Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri olarak üye ve yöneticilerine yönelik başlatılan cadı avına son verilmesi gerektiğini belirten İldeş, “Tüm sürgün ve cezaların iptal edilmesini, fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin sorunları ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyoruz. Eğitimde her türden angaryaya, esnek ve performansa dayalı çalışma uygulamalarına son verilmesini istiyoruz. Rehber öğretmenlik alanında olduğu gibi, yeni hak gasp anlamına gelen bütün düzeltilmelerin geri çekilmesini, 4+4+4+* kaosunun sona ermesi için uygulamalarınızdan vazgeçmenizi istiyoruz. Yönetici atamalarında yaptığınız değişiklikle ne amaçladığınızı biliyoruz. Ve haklı, meşru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi tüm yetkililere buradan duyuruyoruz.” dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)