Sabah saat 07.15 sıralarında Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü üzerine gelen bir kişi, korkuluklara çıkarak intihar girişiminde bulundu.İhbar üzerine köprü üzerine çok sayıda polis ekibi ve tedbir amaçlı ambulans sevk edildi. İntihar girişimi nedeniyle FSM'de Anadolu'dan Avrupa Yakası'na geçişte trafikte yoğunluk yaşandı. 

Saat 07.15'te FSM köprüsü korkuluklarına gelip kendini aşağıya bırakmakla tehdit eden kişi yaklaşık 3 saat sonra ikna edilerek eyleminden vazgeçirildi. Olay nedeniyle Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişte aşırı trafik yoğunluğu yaşandı. 



3 SAATTE İKNA EDİLEBİLDİ

Yaklaşık 3 saat sonra ikna edilen 43 yaşındaki H.K.'nın aynı yerde intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. TIR şoförlüğü yapan H.K.'nın ailevi ve ekonomik sorunlar yaşadığı öğrenildi. H.K. ifadesi alınmak üzere Armutlu Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi'ne götürüldü.

CUMA GÜNÜ DE İNTİHAR ETMEK İSTEMİŞ

Bu arada İBB Trafik Radyo Yayın Yönetmeni Murat Kazanasmaz da Twitter'dan busabah intihar etmek için köprüye çıkan kişinin 3 gün önce yani 08 Nisan'da yine intihar girişiminde bulunduğunu ve eylemini 20 dakika sürdürdüğünü yazdı.

Bu arada intihar girişimin yaşandığı anlarda yolda olan sürücülerden biri, "Sabah 6.30 çıktım evden 8.00 gibi geçiyordum köprüyü saat 09.00 oldu hala köprüye gelemedim" dedi. Diğer bir sürücü ise, "07.00'da Maltepe'den çıktım 2 saat 15 dakikadır trafikteyim. Normalde 1 saat içinde köprüyü geçiyordum" diye konuştu.