Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () İSTANBUL Adalet Sarayı'nın girişinde yer alan adalet simgesi "Themis" heykelinin önünde "Darülaceze Sakinleri Resim Sergisi"nin açılışı yapıldı.  Darülaceze sakini Fikret Karabulut, Darülaceze'nin giriş kapısını çizdiği resmini, günün anısına Başsavcı Hadi Salihoğlu'na hediye etti.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısının girişindeki serginin açılışına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan ve başsavcıvekillerinin yanı sıra, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ile resimleri yapan Darülaceze sakinleri katıldı. Başsavcı Salihoğlu, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ve savcılarla birlikte Saat 10.30'da resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Başsavcı Salihoğlu, Darülaceze Başkanı Bayhan ile birlikte resim sergisini gezerek, resimleri yakından inceledi. Darülaceze sakini Fikret Karabulut da Darülaceze'nin giriş kapısını çizdiği resmini, günün anısına Başsavcı Salihoğlu'na hediye etti. Resme ilişkin açıklama yapan Darülaceze Başkanı Bayhan, Darülaceze'nin giriş kapısının adının darülşefkat olduğunu belirterek, "Şefkat sahipleriyle, şefkate ihtiyacı olanların buluştuğu bir kapı bu. O kapıyı adaletimize teslim ediyoruz" dedi. Başsavcı Salihoğlu da "Biz de aldık şerefle taşıyacağız" diye cevap verdi.

"GÜZEL ESERLERİ HEP BİRLİKTE İNCELEDİK"
Açılışın ardından açıklama yapan Başsavcı Salihoğlu, Darülaceze'nin uzun zamandan beri yaşlılara hizmet eden bir yer olduğunu belirterek, "Burada kalan insanların boş vakitlerinde böyle güzel emekleri sonucu bir resim sergisi doğmuş. Biz de adliye olarak Türkiye'nin en büyük ve en hareketli adliyesinde Darülaceze'de yapılan bu eserlerin halkımız tarafından görülmesini istedik. Bize gelen talebi değerlendirdik. Görüyorsunuz çok da iyi yapmışız. Bu kadar güzel eserleri hep birlikte inceledik. Bunların halkımız tarafından alınması da yerine gelir ve oradaki insanlara bir katkı olur" ifadelerini kullandı.

"RESİMLERİN SERGİLENMESİ GURUR VE MUTLULUK VERİCİ"
Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan da tarihi bir an yaşadıklarının altını çizerek, Türkiye'nin en büyük adliye sarayında ressam arkadaşlarının resimlerinin sergilenmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu söyledi. Darülaceze sakini Fikret Karabulut da Darülaceze'de 2 yıldır kaldığını, resimle daha önce uğraşmadığını, resim atölyesinde 10 aydır resim eğitimi aldığını anlattı. Karabulut, Darülaceze"yi devamlı hatırlayabilmesi için Darülaceze'nin giriş kapısının yer aldığı resmini Başsavcı Salihoğlu'na hediye ettiğini belirtti.

RESİMLER 5 GÜN BOYUNCA SERGİLENECEK
Başsavcı Salihoğlu, başsavcıvekilleri ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ile resimleri yapan darülaceze sakinleri günün anısına toplu fotoğraf çekildi. 11 Darülaceze sakinin yaptığı resimler, 5 gün boyunca adliye içinde sergilenecek.

SK (MK) (FOTOĞRAF)