Arzu KAYA/İSTANBUL, () İsrail'in Gazze'ye yaptığı askeri operasyona karşı, Genç Türkiye Platformu üyeleri oyuncaklı eylem yaptı. İsrail Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde polis barikatlarına oyuncaklar konuldu.

Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan Genç Türkiye Platformu üyeleri, "Ölü Çocuklar Ne Yapsın Oyuncağı" adlı düzenledikleri eylemlerinde "Alın size Gazzeli çocukların oyuncakları", "İsrail yetmedi mi bu zulüm" yazılı pankartlar açtılar. Konsolosluk binası önündeki polis barikatlarına oyuncakları yerleştiren grup adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Ali Karakaş, İsrail'in 8 Temmuz tarihinde başlattığı harekat nedeniyle toplandıklarını belirterek,şunları söyledi:

"8 Temmuz'dan bu yana bin 700'ü aşkın bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden insanların en mahremleri tarumar edilerek kahredici bir dram yaşatılıyor. Karadan, havadan ve denizden tamamıyla hedef askeri birliklerin dışında sivil halk gözetilerek evler, hastaneler, okulları bombalamanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bugün hayallerini ve dünyasını başına yıkan bu güçlere, Gazzeli çocukların oyuncaklarını getirdik. Bu oyuncakları oynayacak ne bebek ne de çocuk kaldı. Hayal kuracak dünya barışına hizmet edecek belki de daha fazlasını yapacak bebek ve çocukların hayallerini ve geleceklerini yıkanlara bu anlamlı eylemimizde oyuncak takdim ediyoruz."

 (FOTOĞRAF)