HAYVAN barınağının bulunmadığı Isparta'da, halktan gelen şikayetler üzerine belediye zabıta ekipleri tarafından sokaklardan toplanan ve ıssız araziye bırakılan köpekler, açlıktan birbirini parçalıyor.
Isparta Belediyesi zabıta ekiplerince vatandaşların mahallelerdeki başıboş sokak köpeklerini şikayetleri gibi nedenlerle yüzlerce sokak köpeği toplanarak, tabakhane olarak bilinen boş araziye götürüldü. Belediye yaklaşık 3-4 ay buradaki köpekler için su ve yiyecek temini yaparken, hayvanseverlerin iddiasına göre son 7-8 aydır bu uygulamayı sona erdirdi.
Barınak olmadığı için boş bir araziye toplanan sokak köpeklerinin birçoğu, aylardır aç oldukları için çeşitli hastalıklar ve açlıktan telef oldu. Hayatta kalma mücadelesi veren diğer köpekler ise ölen köpekleri yiyerek yaşamaya çalışıyor. Hayvanseverler tarafından ortaya konulan vahşet görüntülerinde birçok sokak köpeğinin açlık ve hastalıklardan öldüğü, ölenleri de diğer köpeklerin yaşamak için yediği ortaya çıktı.
BELEDİYE BIRAKTI
Isparta Hayvanseverler Derneği yöneticilerinden Emre Hünük, duruma tepki gösterdi. Köpeklerin yaklaşık bir yıl önce toplandığını ve belediyenin 3-4 ay gibi bir süre köpekler için su ve yiyecek temin ederken, en az 7-8 ay önce bu uygulamayı kestiğini dile getiren Hünük, aylardır aç kalan köpeklere kentteki az sayıdaki hayvanseverin yiyecek temin etmeye çalıştığını söyledi. Hünük, şunları söyledi:
"Herkesin kolayca gidebileceği bir yer değil. Hayvanlar aylardır aç ve susuz kaldıkları için birçok hastalık bulaşmış ve birçoğu da hem hastalıklar hem de açlıktan ölmüş durumda. Diğerleri de yaşabilmek için aylardır aç olduklarından dolayı ölmüş köpekleri yiyorlar. Maalesef Isparta'da bir hayvan barınağı yok. Biz bu konuda Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na müracaatta bulunduk. Ancak bir yılı aşkın süre geçti ve belediye valiliğin kendilerine uygun yer göstermediğini bahane ederek bir barınak yapmıyor."
HAYTAP'A DİLEKÇE
Isparta'da yaşanan vahşet görüntülerine ilişkin Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yöneticilerine de bir dilekçe gönderildi. Sokak hayvanlarına ilişkin Isparta Belediyesi'nin hiçbir yatırımının olmadığına dikkat çekilen dilekçede, zabıtaların silahla sokak köpeğini vurduğu, sözkonusu bölgenin aç ve hasta yavru köpeklerle dolu olduğu konularına değinilerek, gerekli hassasiyetin gösterilmesi istenildi.