ZABITA MÜDÜRÜ: İYİ ŞARTLARDA YAŞIYORLAR
Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, kentte sokak köpeklerinin açlığa terk edildiği iddialara yönelik, "Lokanta ve yemek fabrikalarından kalan yemekleri köpeklere götürüyoruz. Hepsini düzenli olarak besliyoruz" dedi.
İldeki başı boş sokak köpeklerinin güvenli bir arazide tutulduğunu ve son derece iyi şartlarda beslendiklerini belirten Aydoğdu, lokantalardan ve yemek fabrikalarından toplanan yemekleri belirli noktalara her gün düzenli olarak bıraktıklarını kaydetti. Aydoğdu, "Hayvanları toplayıp kısırlaştırdıktan sonra bazı bölgelerde besliyoruz. Yemek artıklarını onlara götürüyoruz. Böylelikle hem israfı önlüyoruz hem de hayvanların kış şartlarında açlıktan ölmelerinin veya hasta olmalarının önüne geçiyoruz. Hayvanları sahipsiz bırakmıyoruz" diye konuştu.
Hayvanseverlerin, köpeklerin açlıktan birbirlerini yediği yönündeki iddialarına itiraz eden Aydoğdu, söz konusu görüntülerdeki hayvanların ölüm sebeplerinin herhangi bir durumdan kaynaklanmış olabileceğini dile getirdi. Aydoğdu, belediye olarak sokak köpeklerine karşı hassas bir yaklaşım sergilediklerini, hayvan hakları derneklerinin de bu durumu bildiğini söyledi.