ISPARTA'da bu yıl içinde İnsan Hakları Kurulu'na yalnızca 1 kişi başvurdu. O da hak ihlali değil yargıyla ilgili olduğu için kurul hiçbir bir işlem yapamadı.
Isparta İnsan Hakları Kurulu Başkan Vekili, Vali Yardımcısı Mestan Deniz, insan hakları ihlaliyle ilgili hiçbir başvuru olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Mestan Deniz, "Gerçi burada iki konu ortaya çıkıyor: Ya ilimizde insan hakkı ihlali yok ya da vatandaşlarımız haklarını tam olarak bilmiyor" dedi.
Vali Yardımcısı Mestan Deniz, kurula şimdiye kadar sadece 1 kişinin başvurduğunu, bu başvuruyu da incelediklerini kaydetti. Deniz, şöyle konuştu:
"İlimizde insan hakkı ihlali ile ilgili kurulumuza hiçbir başvuru olmamıştır. Yapılan bir başvuru da zaten kurulumuzun yetki ve ilgi alanı dışında, yargıyla ilgili olduğu için karara bağlanamamıştır. Aslında ilimizde kurulumuza insan hakkı ihlali olduğuna dair başvuru olmaması, ilimiz adına sevindirici bir durumdur. Gerçi burada iki konu ortaya çıkıyor. Ya ilimizde insan hakkı ihlali yok ya da vatandaşlarımız haklarını tam olarak bilmiyorlar."