Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya), () - İSPANYA'dan kanoyla denize açılarak İsrail'e gitmeyi hedefleyen 30 yaşındaki Dov Neimand, Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Setur Marina'da konakladı. Yolculuğuna 2010 yılında başlayan Neimand, şu ana kadar 14 bin deniz mili yol aldı.
Finike Setur Marina Müdürü Ziya Dal tarafından ağırlanan ABD'li Neimand, kayığın en büyük tutkusu olduğunu, cesaretini ölçmek, yeni insanlar tanımak, dünyayı kayıkla gezmek ve keşfetmek için böyle bir maceraya atıldığını söyledi. Neimand, seyahatiyle ilgili kitap yazdığını, kitap satışı ve sponsorlardan destek sağladığı sürece kayıkla seyrini devam ettireceğini belirtti.
BARCELONA'DAN YOLA ÇIKTI
Dov Neimand, deniz yolculuğuna 2010'da İspanya'nın Barselona kentinden başladığını, seyahatinin ilk ayağında 4 ayda İtalya'nın Napoli kentine ulaştığını, daha sonra yolculuğuna ara vererek üniversite eğitimine gittiğini anlattı.
Neimand, bu ara ardından Napoli'den 2013 Ekim ayında kano yolculuğuna başladığını, Haziran ayına kadar gündüzleri kıyılara yakın uzaklıkta seyrini sürdürüp, geceyi karada geçirdiğini dile getirdi. İnsanların kendisine yardımcı olduğunu belirten Neimand, Türkiye'de günlük ortalama 7 lira harcama sınırı koyduğunu, sadece sürpriz ya da zorunlu durumlarda bu limiti aştığını kaydetti.
SPONSOR ARIYOR
Dov Neimand, şu ana kadar yaklaşık 14 bin deniz mili yol aldığını, 2 hafta sonra Türkiye'deki en uygun noktadan Kıbrıs'a geçeceğini, bir süre dinlendikten sonra hedefinin İsrail olduğunu belirtti. İsrail'e ulaştıktan sonra ne yapacağına karar vereceğini kaydeden Neimand, "Eğer sponsor bulabilirsem yeni hedeflere yol alabilirim. Ancak sponsor olmazsa durmak zorundayım" dedi.
SIRT ÇANTALI, YALIN AYAK
Karaya çıktığında yalın ayak gezen Neimand, seyahatinde yük olacak birşey taşımak istemediğini, sırt çantasında sadece çok gerekli eşyaları bulundurduğunu söyledi. Sosyal paylaşım sitelerinde takipçileri bulunan Neimand, Barselona- Napoli seyahati sırasında oluşturduğu kitabını ve seyahat aşamalarını internet üzerinden paylaşıyor.
Finike Setur Marina Müdürü Ziya Dal, kanoyla ülkelerarası seyahatin zorluğuna dikkati çekerek, sadece sırt çantasıyla gezen ve yanında ayakkabı bile olmayan Neimand gibi bir maceracı ile daha önce karşılaşmadıklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLI)