Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem ölümünün 7. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Sayın Cem ile birlikte siyaset yapamadığım için üzüntülüyüm ancak onun gibi insanların bu ülkede yetişebildiğini görmekten de son derece mutluyum" dedi.
2007 yılında vefat eden Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem için kabri başında düzenlenen törene başta Cem'in eşi Elçin Cem, oğlu Kerim Cem olmak üzere yakınları ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, CHP eski Milletvekili Mustafa Özyürek ile partili vatandaşlar katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği anma töreni Kuran-Kerim okunarak başladı. Edilen duanın ardından Oğuz Kaan Salıcı bir konuşma yaptı. İsmail Cem'in Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu önemli insanlardan birisi olduğunu söyleyen Salıcı, Cem ile birlikte siyaset yapamadığı için üzüntülü olduğunu dile getirdi. Salıcı, "Kendisinin bende bıraktığı izler var. Ben İsmail Cem'i okuyarak öğrendim. Üniversite yıllarımda sosyal demokrasinin ne olduğunu öğrenmek için İsmail Cem'in kitaplarını okudum. Sayın Cem ile birlikte siyaset yapamadığım için üzüntülüyüm ancak onun gibi insanların bu ülkede yetişebildiğini görmekten de son derece mutluyum. Kendisinin bize bırakmış olduğu dış politika esaslarıyla ilgili o çizgiyi devam ettireceğini iddia eden bir dışişleri bakanının şu anda ülkeyi getirmiş olduğu durumun hızlı bir şekilde değişmesini ve İsmail Cem'in fikirlerinin yaygın ve iktidar olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
İsmail Cem'in oğlu Kerim Cem ise törene katılanlara teşekkür ederek, " Babamın çalışma arkadaşlarını, dostlarını bizle beraber görmek acımızı bir nebze olsun azaltıyor. Burada hem biraz hüzünlüyüz hem de mutluyuz" dedi. Ercan Karakaş da İsmail Cem ile 20 yıl siyaset yaptıklarını ifade ederek, Cem'in Türkiye siyasi hayatında iz bırakan, fikir üreten biri olduğu için her zaman hatırlanacağını söyledi.
Tören, İsmail Cem'in mezarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.