GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, 10 bin kişilik çadır kentin yanı sıra Suriyeli sığınmacılar için 25 bin kişilik yeni bir kamp yapılması için hazırlıklara başlandı.
İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, AK Partili İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ve beraberindekiler, Suriyeli sığınmacılar için yapılması planlanan 25 bin kişilik kamp için düşünülen muhtemel alanlarda inceleme yaptı. Kaymakam Çakıcı ve beraberindekiler, ilçeye 25 kilometre mesafedeki Yolbaşı, 18 kilometre uzaklıktaki Yeşilyurt ve 15 kilometre uzaklıktaki Yerliburun mahallelerindeki hazine arazilerini dolaştı. Kampın kurulacağı alan için düşünülen arazilerde yapılan inceleme sonrası konuşan AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, şöyle dedi:
"İslahiye de bulunan 10 bin Suriyeli misafirimizin barındığı çadır kentimize ek olarak, Ankara’nın onayıyla 25 bin Suriyeli misafirimiz için ikinci kamp yapılması yönünde talep iletildi. Biz de bu kamp için şartların uyduğu arazilerde inceleme yaptık ve bu yöndeki değerlendirmelerimizi Ankara'ya ileteceğiz. 3 alternatif belirledik ve 25 bin kişilik yeni kamp bu noktaların birisine yapılacak."
Atakan, kampın ne zaman yapılacağının daha sonra netlik kazanacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI