GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Arfalı Köyü'nde muhtar adayı olan ev kadını 49 yaşındaki Elif Emel Kepir, seçimlerde 5 erkek adayla yarışacak.
İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki 50 haneli Arfalı Köyü Muhtarlığına evli 4 çocuk annesi Elif Emel Kepir aday oldu. 5 erkek adaya karşı mücadele verecek Kepir, iddialı olduğunu söyledi. 30 Mart günü yapılacak muhtarlık seçimi için kadın seçmen sayısının 85, erkek seçmen sayısının ise 95 olduğu köye muhtar adayı olan Kepir, seçim çalışmalarına başladı.
Eşinin işlerinden dolayı 28 yıl İstanbul'da yaşayan ve 5 yıl önce doğduğu köye dönen Elif Emel Kepir, bir taraftan ev işlerini yaparken, diğer taraftan seçim çalışmalarını yürütüyor. İslahiye'de ilk kez bir kadının köy muhtarlığı için aday olduğunu söyleyen Kepir, "Köyümüze hizmet için yola çıktım. İlçe merkezine yakın olmasına rağmen köyümüz bugüne kadar hizmet alamadı. Muhtar seçilirsem köyü ikiye bölen derenin ıslah edilmesini sağlayacağım. Köyün simgesi haline gelen ve Köroğlu'nun atını bağladığı öne sürülen 600 yıllık iki çınar ağacının korumaya alınması ve özellikle köylü kadınlarının yazın sorun yaşadığı su sorununun çözüme kavuşması için çalışacağım" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında pankartlar hazırlatarak köy meydanına asan Kepir'e, eşi ve köylü kadınlar destek veriyor. Köydeki kadınlar, hemcinslerinin muhtar adayı olmasına sevindiklerini ifade etti.