Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN,(Hatay),() - HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde fabrika işçileri bir araya gelerek Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Kuran-ı Kerim okuyup dualar ettiler.
İskenderun'da bulanan Yazıcılar Demirçelik Fabrikası ve Noksel Çelik Boru Fabrikası'nda Soma'da hayatını kaybeden işçiler için Kuran-ı Kerim okutuldu. Noksel Çelik Boru Fabrikası'nda Türk Metal Sendikası 1 Nolu İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, Türk-İş topluluğunun bir hafta süreyle bir günü iş durma olmak üzere her gün anma kararı aldığını belirterek, "Manisa Soma'ya ateş düşmüş yürekleri yakmıştır. Bu bir cinayettir. Dur denmelidir. 1992 Zonguldak Kozlu 270 arkadaşımız, sene 2014 sayısını dahi söylemeye üzüldüğümüz emekçi kardeşlerimizi kaybettik. Bu yaşadığımız dram, ülkemizin hafızasında kara bir leke olarak yer alacaktır. Bu facia, ülkemizi bir taşeron cennetine çevirenlere, taşeronlaşmayı temel çalışma biçimi haline getirenlere, ülkede sömürü düzeni kuranlara ders olmalıdır. Karlarına kar katmaktan başka amaçları olmayan, bunun için insanların hayatlarıyla oynayanlar, bu ülkede köle düzenini hakim kılmak isteyenler, doymak bilmeyen açlıklarıyla, emekçilerin canlarını hiçe sayanlar hesap vermelidir. Türk-İş, bu facianın sorumlularının bulunup hak ettikleri cezaları alana kadar konunun takipçisi olacak, bu faciaya sessiz kalmayacaktır" dedi.
Yazıcı Demir Çelik Fabrikası'ndaki anma etkinliğinde konuşan Genel Müdür Osman Gözükara, işverenin alması gereken iş güvenliği tedbirleri ile çalışanların uymaları gerekli hususlara dikkat çekerek şunları söyledi: "Çalışan personelin emniyetli bir şekilde çalışması için uygun çalışma ortamını hazırlamak çalışan personeli devamlı eğiterek, emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlamak gerekmektedir. Çalışan personeli kurallara riayet etmede de azami özeni ve itinanın sağlanması gerekmektedir. Bana bir şey olmaz dememeli. Emniyetli ve kurallı çalışmayı bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Eğer emniyet kurallarına uyar ve koruyucu malzemelerimizi tavizsiz kullanırsak eğitim faaliyetlerine de ciddi bir şekilde katılır dikkatte edilirse iş kazası gibi acı veren olaylar olmayacaktır."

UA (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)