Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN (Hatay), () - HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde yaklaşık bir saat yağan şiddetli yağmur, kentin cadde ve sokaklarını göle çevirdi. Meteoroloji istasyonlarında, metrekareye 40 kilogram yağış kaydedildi.
İskenderun güne sağanak yağmurla uyandı. Saat 08.00 sıralarında başlayan yağmur ilçe merkezinde etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren ve zaman zaman şiddetini artıran yağışta caddeler kısa sürede suyla doldu. Özellikle sahil kesimindeki Atatürk Anıtı Alanı ile çevredeki sokak ve caddeler göle dönerken, yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar binaların saçaklarının altına girerek yağmurun durmasını bekledi. Bazı vatandaşlar ise kafasına poşet bağlayıp, yağmurdan korunmaya çalıştı.
Caddelerin suyla dolması nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı. Yolda kalan araçlar vatandaşların yardımıyla itilerek, sudan çıkarıldı. Caddenin karşısına geçmeye çalışan kadınların yardımına ise esnaf koştu. Esnafın caddeye bıraktığı yüksek taburelerin üzerlerine çıkarak karşı geçmeye çalışan bazı vatandaşlar düşme tehlikesi atlattı.
Meteoroloji verilerine göre metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü kentte belediye ekipleri de rögar kapaklarını açarak yağmur suyununun akmasını sağlamaya çalıştı. Vatandaşlar ağustos ayında ilk kez böyle şiddetli bir yağmurla karşılaştıklarını söylerken, meteoroloji yetkilileri akşam saatlerinde de sağanak yağış beklediklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI