DENİZLİ'nin Çivril ilçesindeki nilüferleriyle ünlü doğa harikası Işıklı Gölü'nün turizmine kazandırılacağı bildirildi. Gölde tekneyle dolaşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, mayıs ve haziran aylarında açan nilüferlerin suyun üzerindeki görüntüsünün görenleri büyülediğini belirtip, "Gölde nilüfer turizmini başlatmak için çalışmalara başladık" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 7 bin 300 hektarlık alanı kaplayan, derinliği 9 metreyi bulan Işıklı Gölü'nde bulunan Nilüfer çiçeklerini yerinde inceledi. Işıklı Gölü'nde sandalla yol alan Vali Demir'e Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven de eşlik etti. Sandala binerek göl boyunca ilerleyen Vali Demir ve beraberindekiler göldeki manzaraya hayran kaldı. Gölün orta kısımlarında sabah saatlerinde açan nilüferleri görmek ve fotoğraflamak için fotoğrafçılar da bölgeye akın ederken, gölün temizliği ve çevrenin sadeliği de dikkati çekti.
Gölün ortasında açan nilüferlerin ve sazlıkların oluşturduğu doğal güzelliği gölün hemen yakınında yer alan Akdağ ile bütünleştiğini belirten Vali Demir, herkesin bu doğa harikasını görmesi gerektiğini söyledi. Demir, "Nilüferleri her yerde görmek mümkün değil. Işıklı Gölü tam bir doğa harikası. Mayıs ve Haziran aylarında açan nilüferler özellikle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Gölde nilüfer turizmi için çalışmalara başladık. Burada su sporlarının da yapılması için çalışmalar yapacağız. Burayı turizm alanı olarak kullanabiliriz. Buraya bir iskele yaparak her türlü su sporlarının yapılabildiği bir alan oluşturabiliriz" dedi.

FI(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)