DENİZLİ’nin Çivril İlçesi’ndeki Işıklı Gölü’nde kerevit ile turna popülasyonunun artması, yöredeki balıkçılarla olta avcılarını sevindirdi.
Çivril İlçesi sınırlarında kalan ve yaklaşık 66 kilometre karelik alanı kapsayan Işıklı Gölü’nde bu yıl avcıların ağlarına çok sayıda kerevit ve turnanın takılması yüzleri güldürdü. Beydilli Köyü’nde balıkçılık ve rostorant işletmeciliği yapan Derviş Korkmaz, bir yıl öncesine kadar kerevit ve turna popülasyonunda büyük düşüş yaşandığını belirtip "Işıklı Gölü’nde yaban hayatı yeniden canlanıyor. Kontrolsüz avcılık gölün en büyük sorunuydu. Bilinçsiz avcılık azaldı. Gölde, sarı sazan, aynalı sazan, turna ve kadife gibi tatlı su balıkları yaşıyor. Birkaç yıl öncesine kadar ağlarımıza turna takılmıyordu. Artık hemen hemen her ağa turna takılıyor" dedi.
Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Kamil Köseoğlu ise 5 yıl önce mantar hastalığı nedeniyle çok sayıda tatlı su istakozu olarak da bilinen kerevitin öldüğünü dile getirdi. Köseoğlu, "Mantar hastalığı bitti, kerevitler hızla ürüyor. Yöredeki balıkçıların yüzü gülüyor. Işıklı Gölü’nü besleyen Büyük Menderes Nehri’nin önemli kolları Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nden geliyor. Evsel ve sanayi atıkları, geçmiş yıllardaki kadar göle girmiyor. Tamamen kesildiğinde ise göldeki canlı popülasyonu daha da artır" diye konuştu.