İZMİT'te Yeni Gölcük Yolu üzerinde faaliyet gösteren ve 68 işçinin çalıştığı 'Gür- San Demir Çelik'  Fabrikası'nın sahipleri, işçilere bir süreliğine ücretsiz izin verdikten sonra fabrikanın tabelalarını indirip içindeki malzemeleri  boşalttı. Bu durumu farkeden işçiler malzemelerin tamamının çıkarılmasını önlemek için fabrikaya gelerek içeriye yerleşti. 
Yeni Gölcük Yolu Bağdat Caddesi Numara 1 adresinde faaliyet gösteren Gür-San Demir Çelik Fabrikası'nın sahipleri, 68 işçiye geçen Çarşamba günü toplu izin verdi. iddiaya göre işveren daha sonra iki gecede faabrikanın tabelalarını indirip içerideki malzemelerin büyük bölümünü boşalttı. Bazı arkadaşlarının haber vermesiyle olayı öğrendiklerini belirten ve fabrikadan alacakları olan işçiler, kalan malzemelerin götürülmesini engellemek için tesislere yerleşti ve 2 gündür burada kalmaya başladı. 
MUHATAP BULAMIYORLAR
Tabelası da indirilen fabrika çalışanlarından Önder Demirci, kendilerine muhatap bulamadıklarını ve patronların da kendileriyle irtibata geçmediğini belirterek şunları söyledi:
"Gür-San Demir Çelik Sanayi A.Ş personeli çalışanları olarak Çarşamba günü evlere telefon açtılar. İş olmadığı belirtilerek gelmememiz istendi. Bizler gelmedik. Sonra anladık ki fabrikadan kaçırırcasına mamüller çekilmiş, makineler çıkarılmış.  İdareci ve yetkili kimse bulamadık. Bizler şirketimizden izin için de resmi belge istedik vermediler. Burada 17 yıldır çalışanlar var. Muhatap bulamıyoruz. O günden beri fabrikada yatıp kalıkıyoruz. Evimize dahi gitmiyoruz. Burada kendi imkanlarımızla aynı ekmeği paylaşıyoruz. Bizler  burada yıllardır akşam saat 22.00'dan sabah 10'a kadar sürekli gece de çalıştırıldık. Ne olacağız, bunun endişesi içindeyiz."